Bøger / skønlitteratur / roman

Atlantis : det sunkne kontinent


Beskrivelse


Science fiction. Krigeren Deucalion kaldes til Atlantis fra sin stilling som vicekonge i Yucatan for at blive øverstbefalende i Kejserindens hær og hendes udvalgte ægtemand. Snart er Deucalion centrum for en magtkamp, der truer hele Atlantis eksistens, han involveres i talrige slag og forsøger at vælge mellem tre kærlighedshungrende kvinder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2015

af

af

Christine Christensen

d. 10. juni 2015

Kan den stolte kriger og hersker Deucalion bevare sin tro og sin integritet, når han påvirkes og fristes af både guder og mennesker? Til læsere af historisk science-fiction.

Krigeren Deucalion; bogens hovedperson, kaldes til Atlantis fra sin stilling som vicekonge i Yucatan for at blive øverstbefalende i Kejserindens hær og, viser det sig, hendes udvalgte ægtemand. Snart er Deucalion centrum for en magtkamp, der truer hele Atlantis eksistens, han involveres i det ene slag efter det andet, og sidst men absolut ikke mindst, forsøger han at imødekomme tre stærke kvinder, der kappes om hans gunst. Forfatteren, Charles Cutcliffe Wright Hyne (1866-1944), var populær i sin samtid, men er nu næsten glemt, på trods af sit omfattende forfatterskab, hvoraf "Atlantis - det sunkne kontinent" er den mest kendte.

Den lidt gammeldags, højtidelige sprogtone med et strejf af humor og ironi passer godt til den historiske kontekst, men selvom det ikke skorter på kampe, intrigante kvinder og avanceret trolddom formår forfatteren ikke helt at fastholde spændingskurven bogen igennem, på grund af de mange diskussioner om etik og moral, skikke og sædvaner.

Siden antikken har sagnet om Atlantis været inspiration til mange teorier og ikke mindst historier. Spionen fra Atlantis af Erik Juul Clausen beskriver også Atlantis undergang, tilsat elementer fra fantasy- og science fiction-genren.


Himmelskibet

Nr. 49 (2016)

af

af

Jóannes á Stykki

Nr. 49 (2016)


Proxima

Nr. 101 (2016)

af

af

Torben W. Anthony

Nr. 101 (2016)