Bøger / faglitteratur

Atlas over historiens største militære triumfer : de 50 mest betydningsfulde militære slag udforsket i ord og kort


Beskrivelse


Bogen gennemgår de vigtigste og afgørende slag i verdenshistorien Fra Marathon i 490 f.Kr, Hastings i 1066 til Trafalgar og Austerlitz i 1805: Fra Midway, Stalingrad og Leyte Gulf under Anden Verdenskrig til Bagdads fald i 2003.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2016

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 4. apr. 2016

Informativt og flot illustreret værk om historiens største militære slag fra oldtiden til i dag. For militærhistorisk interesserede.

Bogen er kronologisk opbygget og beskriver i ord og kort 50 af historiens mest betydningsfulde slag til lands, til vands og i luften. Den starter med Slaget ved Marathon i 490 f.Kr., som anses for et afgørende øjeblik i den vestlige civilisations udvikling. Herefter udforsker bogen slag fra Middelalderen, fx belejringen af Orléans 1428-1429, hvor Jeanne D'arc satte sit afgørende fingertryk på historien, fra renæssancen, fra 1700-1900-tallet, bl.a. Den amerikanske uafhængighedskrig, og slutter med Bagdads fald i 2003. Hver beskrivelse fylder ca. 4 sider og ledsages af illustrationer, kort, faktabokse og portrætter af fx militære ledere. Med stikordsregister.

Bogen er yderst letlæst og indbydende layoutet med mange gode kort. Den vil især være god for dem, der ikke ved så meget om de militære slag og deres betydning for historiens udvikling. De vil hurtigt kunne tilegne sig en overordnet viden om, hvor og hvorfor slagene blev udkæmpet, og hvad det var, der gjorde dem så betydningsfulde.

Kan anvendes på linje med Verdenshistoriens afgørende slagHistoriens største slag, som er layoutet på nogenlunde samme vis og udforsker mange af de samme slag, men er mere omfattende med beskrivelser af 70 slag. Historiens største slag beskriver mange flere slag og er i endnu højere grad visuelt anlagtKan anvendes på linje med Verdenshistoriens afgørende slag, som er layoutet på nogenlunde samme vis og udforsker mange af de samme slag, men er mere omfattende med beskrivelser af 70 slag. beskriver mange flere slag og er i endnu højere grad visuelt anlagt.


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 27. jan. 2017

af

af

Poul Grooss

d. 27. jan. 2017