Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Axolotl Roadkill


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


16-årige Mifti tumler forvirret og forsømt igennem sin tilværelse, hvor stoffer, druk, afmagt og sex fylder alt.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2010

af

af

Zenia Johnsen

d. 8. okt. 2010

Barsk og vedkommende såkaldt crossover roman til unge fra 14 år og voksne.

Tyske Helene Hegemann debuterede som 17-årig med den kritikerroste Axolotl roadkill. Hun blev beskyldt for at have planket fra en anden forfatter hvorfor romanen indeholder kildefortegnelse. Den 16-årige Mifti bor i en rodet lejlighed sammen med sine to halvsøskende i Berlin. Faren leger familie et andet sted, og moren, som var misbruger, er død. Mifti vakler igennem sit liv, det meste af tiden påvirket af stoffer og en skiftevis angst for livet eller døden. I sin dagbog beskriver hun hverdagen som forvrænget og nærmest surrealistisk. Virkelighed og drøm griber ind i hinanden, mens stoffer, druk, afmagt og sex fylder alt. Sproget er begavet og vrængende, hvilket gør romanen både intens og barsk. Der er en høj grad af intertekstualitet, hvilket gør romanen meget dynamisk og levende. Historien om Mifti og hendes forkvaklede liv er rørende og rummer en sjælden grad af autenticitet, som ikke altid er helt til stede i ungdomsromaner. Forsiden er stilfuld og dragende ligesom sin titel og vil helt sikkert falde i målgruppens smag.

Det er oplagt at sammenligne romanen med I morgen er det slut af Christiane F. og den danske Louis 121092-2922 af Johanne Algren, som rammer samme præcise, komplekse og dystre beskrivelse af en misbrugers håbløse liv.

En intens, barsk og velskrevet crossover roman som rummer aktualitet og vil blive læst af både voksne og unge.


litteratursiden.dk

d. 6. dec. 2010

af

af

Merete Trap

d. 6. dec. 2010

Sex, drugs and Rock´n Roll - Den store Generation 00 roman er muligvis skrevet! Mifti tåger rundt i Berlins natteliv, mens hun befinder sig i en evig rus. Hun drikker, ryger og tager stoffer døgnet r...


Politiken

d. 6. nov. 2010

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 6. nov. 2010


Jyllands-posten

d. 22. okt. 2010

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 22. okt. 2010


Weekendavisen

d. 22. okt. 2010

af

af

Jan Bo Hansen

d. 22. okt. 2010


Børsen

d. 22. okt. 2010

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 22. okt. 2010