Bøger / faglitteratur / håndbøger

Babybogen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Lis Pedersen

2008

Målgruppen for denne bog er forældre til småbørn 0-3 år, både førstegangs forældre og dem med flere børn. Bogen er oplagt til forældrehylden.

Redaktøren er sundhedsplejerske og har bl.a. skrevet 100 gode råd om spædbarnspleje, 2003. Blandt forfatterne finder man bl.a. E. Melchior, J.M. Steenhold, J. Juul og A. Glahn. Alle er eksperter på deres felt, og de får en kort beskrivelse i hvert afsnit. Emnerne er mange. Det kan være ernæring, leg, farer for barnet m.m., kosten, mødre og spædbørn, fædre og spædbørn, tvillinger, adoptivbarnet, le og legetøj, hjerneudvikling og kønsforskelle og barnets psykiske og motoriske udvikling. Fx er der i "Hverdagen med familien" flere temaer, søvn, gråd, farer for barnet og meget andet. Den sidste artikel "Rettigheder og pligter" for småbørnsfamilier ses ikke så ofte. Alle artikler er velskrevne, og belyser emnet godt. Der er små faktabokse hvor det er relevant. Relevante illustrationer, ikke overvældende mange. Litteratur, websites og adresser.

Det er 2. udgave af Aschehougs store babybog 0-3 år, 2001. Artiklerne er de samme, men reviderede, illustrationer er ændret, litteratur er revideret. Jeg mener, man bør udskifte, ved sammenligning ser 1. udgaven lidt kedelig ud. Politikens babybog, 2005 er den bedst sammenlignelige. De supplerer fint hinanden.

God babybog, der kommer 360 gr. rundt om emnet. Kan bruges alle steder og af de fleste nybagte forældre.