Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bæstet


Beskrivelse


Iljo og Luna skal sammen med deres far en kort tid bo i et gammelt hus, hvor der tidligere har boet en gammel dyrepasser. Da de kommer ind i stuen, kan de se friske kradsemærker i gulvet. Iljo kan se græsset bevæge sig og pludselig høres en dyb knurren.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2009

af

af

Karsten Boll

d. 25. feb. 2009

Til selvlæsning fra slutningen af 3. klasse - 9 år. Titlen og forsiden formidler fint gyset, ligesom bagsideteksten nok skal sælge bogen.

2 børn og deres far skal midlertidigt flytte i et gammelt hus, de har lånt af en dyrepasser, mens deres eget hus får nyt gulv. Ved ankomsten trænger huset til rengøring og frisk luft. Lyde, kradsemærker og korte glimt af et stort dyr indikerer gyset undervejs. Illustrationer overdriver lidt gyset. Det viser sig nemlig at være en los, som den gamle dyrepasser har opfostret, som huserer i området. Gyset er der, men ikke så det kribler. Sproget er som sædvanlig letløbende og veltilpasset målgruppen (lix 14). Illustrationerne dækker historien fint, selvom det forskrækkede udtryk i den første illustration er lidt misvisende i forhold til teksten.

Persongalleriet er det samme som i De grønne djævle (08/40). Derudover er der yderligere to titler i serierne Dingo. Blå og Dingo. Gys og gru af Henrik Einspor.

Alt i alt en god bog med et gys til aldersgruppen 9-10-årige, som ikke er for sikre læsere.