Bøger / skønlitteratur / roman

Bag det evigt smukke


Beskrivelse


Dokumentarisk roman. Asha er dronning af slummen, teenageren Abdul lever af at videresælge de riges affald. Sammen er de to af hovedpersonerne i en barsk og usentimental historie fra et af Indiens utallige slumkvarterer.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2012

af

af

Anny Skov Madsen

d. 29. maj 2012

Dokumentarskildringen af beboerne i et slumområde i Mumbai kan læses af alle, der ønsker indsigt i ulighederne i verden.

Fortællingen om en række beboeres liv i et slumområde nær en stor lufthavn i Mumbai 2008-09 er skrevet på baggrund af forfatterens ophold her. Beboerne er fortrinsvis muslimer, fattige indvandrere, der forsøger at finde lykken i storbyen. Vi følger to familier. Abdul, som er en af sønnerne i en større børneflok, lever af at sælge affald, og han er god til at sortere og har mange hjælpere under sig. Han bliver beskyldt for at have sat ild til naboens etbenede kone, der tjener lidt ekstra ved at være prostitueret. Asha er lærer, men også slumlord, dvs. hun er en slags mellemmand mellem beboere, politikere og politiet. Et job ladet med konflikter, men magt det har hun. Alle lever på bunden, nogle sulter, nogle dør eller bliver kvæstet. Korruption, selvtægt og lovløshed er dagens orden. Kun de stærke eller heldige overlever, men alle drømmer om en vej ud af slummen. Forfatteren har bl.a. fået Pulitzerprisen for sine artikler om fattiges vilkår.

Bogen minder på flere måder om V. Swarup: Q og A, 2004, der blev filmatiseret som Slumdog millionaire.

En medrivende, velskrevet dokumentarisk fortælling om fattige slumbebeboeres vilkår, der er skrevet med indignation over et korrupt samfund og de store uligheder i et land, der kalder sig demokratisk. Mange vil blive grebet af de menneskelige dramaer skrevet i romanagtig form, let at læse og umulig at glemme.


Jyllands-posten

d. 11. juli 2012

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 11. juli 2012


Berlingske tidende

d. 1. juli 2012

af

af

Per Krogh Hansen

d. 1. juli 2012


Weekendavisen

d. 15. juni 2012

af

af

Helle Broberg Nielsen

d. 15. juni 2012


Personalhistorisk tidsskrift

2012, nr. 2

af

af

Stephanie Stadager

2012, nr. 2


Kristeligt dagblad

d. 30. juli 2012

af

af

Maria Sjøqvist

d. 30. juli 2012