Bøger / skønlitteratur / roman

Og bjergene gav genlyd


Beskrivelse


I landsbyen Shadbagh i 1949 beslutter Saboor at forære sin datter Pari væk til familien Wahdati i Kabul. En beslutning der får betydning for hele familien i flere generationer. Sideløbende følger vi en række andre skæbner gennem tiden i Afghanistan, Paris og Californien.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2013

af

af

Jette Landberg

d. 17. maj 2013

For alle læsere af bredt underholdende familieromaner og for folk med interesse for Afghanistan. Her er dog ingen større politiske udredninger, det er menneskeskæbner og familiebånd, der er i centrum.

Vi får her en familiefortælling gennem flere led fra den fattige landsby til Kabul og videre ud i verden til Paris, Californien og en græsk ø. Tidsmæssigt strækker bogen sig fra 1940'erne til nutiden gennem en række forskellige magthavere og former for krig, der dog aldrig dominerer handlingen. Stærkest står historien om søskendeparret Abdullah og Pari, der skilles på grusom vis, og i det hele taget er det de ofte skæbnesvangre valg, som mennesker træffer, der præger familien gennem generationer. Central er også historien om Nabi, Paris onkel, der som ung bliver ansat som chauffør for den rige Suleiman og lever hele sit liv hos ham i Kabul. Bogen er ren underholdende, letlæst nydelse. Man tilgiver forfatteren den næsten kulørte handling, der ikke helt kommer op på siden af Drageløberen. Hosseini er uddannet læge og bor i dag i Californien.

Howard Fasts store serie Immigranterne, der udkom i 1980'erne og stadig læses, har den samme brede fortællestil. De bedste dele af romanen, der bl.a. beskriver Nabi og Suleimans forhold og huset i Kabul mindede mig også lidt om Yacoubians hus.

Stor, meget underholdende og letlæst familieskildring, som mange vil elske, dog med lidt for mange sidehistorier. Romanen fungerer bedst i delene fra Afghanistan.


litteratursiden.dk

d. 23. maj 2013

af

af

Kirsten Marie Dreier

d. 23. maj 2013

Stærk og bevægende familiehistorie fortalt gennem flere generationer – fra Kabul og Paris til Californien og det græske øhav. ’Og bjergene gav genlyd’ er en rørende fortælling, der går lige i hjertet....


litteratursiden.dk

d. 3. aug. 2013

af

af

Stina Holdt

d. 3. aug. 2013

Denne tredje roman fra Hosseini er fantastisk.Jeg var tilbage i hans univers allerede efter få linjer, og har ikke forladt det endnu :) Den er fantastisk velskrevet, alt flyder, siderne vendte sig sel...


Berlingske tidende

d. 18. maj 2013

af

af

Kathrine Lilleør

d. 18. maj 2013


Jyllands-posten

d. 22. maj 2013

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 22. maj 2013


Weekendavisen

d. 24. maj 2013

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 24. maj 2013


Kristeligt dagblad

d. 22. maj 2013

af

af

Maria Sjøqvist

d. 22. maj 2013