Bøger / faglitteratur

Balance mellem liv og arbejde - en myte? : et globalt perspektiv


Beskrivelse


Mennesker verden over udfordres af at skulle skabe balance i tilværelsen, når arbejde, fritid, familie, netværk og interesser skal tilgodeses. Forfatterne fremlægger de komplekse vilkår og forslag til forandringsstrategier på baggrund af casemateriale fra undersøgelser og interview fra syv lande sammenkædet med psykologisk, sociologisk og politisk teori.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jette Landberg

2007

Bogen er især for politikere, beslutningstagere, universitetsfolk og studerende der interesserer sig for sammenhængen mellem familie og arbejde i en bredere, global sammenhæng.

Bogen er en udløber af et internationalt forskningsprojekt, der er udført med støtte fra Ford Foundation af 3 forskere fra engelske universiteter. Projektet har titlen "Se tilbage, men gå så fremad", idet forfatterne først fremlægger de vanskelige vilkår i at balancere mellem hjem og arbejde, dernæst peger på nogle muligheder for forandring, der bygger på samarbejde mellem mænd og kvinder. Vilkårene afdækkes ved hjælp af samtaler med personer fra 7 lande: Indien, England, Holland, Norge, Japan, Sydafrika og Amerika. Vidt forskellige verdener men problemerne med at skabe sammenhæng og det evige underskud af tid er globale. Døgnet har kun 24 timer, og der er børn, gamle og venskaber at tage sig af. Det stigende omsorgsunderskud og deraf følgende lave fødselsrater osv. er også globale. Forfatterne kommer ikke med nemme løsninger, men lægger op til refleksion.

Bogen lægger sig i kølvandet på en hel række stressbøger der er udkommet det seneste år. I denne bog er perspektivet blot bredere end fx arbejdspladsens eller de individuelle øvelser. De mange forskningsinterviews med mænd og kvinder fra de 7 lande giver problemet stress en global vinkel, som ikke er beskrevet på denne måde tidligere. Bente Schwartz bog Kvinde i tiden, 2006 handler om kvindens dilemma i en globaliseret verden. Bogen her har fokus på begge køn, og de ændringer der kan pege fremad.

En nødvendig bog der sætter globalt perspektiv på et problem, der ofte opfattes individuelt. På universitetsniveau med over 10 siders litteraturhenvisninger.


Psykolog nyt

Årg. 63, nr. 8 (2009)

af

af

Kjeld Hesselmann

Årg. 63, nr. 8 (2009)


Lederne

Årg. 91, mar. (2007)

af

af

Ulla Bechsgaard

Årg. 91, mar. (2007)


Berlingske tidende

d. 7. mar. 2007

af

af

Henrik Day Poulsen

d. 7. mar. 2007


Arbejdsmiljø

Årg. 23 nr. 2 (2007)

af

af

Trine Wiese

Årg. 23 nr. 2 (2007)


Børsen

d. 9. feb. 2007

af

af

Steen Hildebrandt

d. 9. feb. 2007