Til oplæsning for 6-9-årige børn, hjemme, i skole og på institution. Bogen kan inspirere til en snak om "gamle dage", da mor var barn og mindst lige så uartig, som børn er i dag.
Det er Iben Krogsdals debut som børnebogsforfatter, hun har tidligere udgivet en romanen, en novellesamling, salmer og sange, samt faglitteratur. Fortællingerne med Mimi som hovedperson, er baseret på erindringer fra forfatterens barndom midt i 1970'erne. Tidsbilledet skabes bl.a. af pusledukker og af en vis skatteunddragende advokat som skræmmebillede. Bogen består af 10 kapitler, der hver udgør en afsluttet historie. Et gennemgående træk er, at skønt Mimi kaster sig ud i begivenhederne med dødsforagt, er hun udrustet med en samvittighed, der smerter i både mave og hjerte. Fortællingerne er velskrevne, og de fleste er ganske morsomme, men episoderne adskiller sig ikke væsentligt fra, hvad de fleste har bedrevet som børn. Det kapitel, hvor Mimi og hendes bror tegner og skriver frække billeder og ord på væggene, kan virke grænseoverskridende på den læser, der dumper uforberedt ind i det. Mette-Kirstine Bak udfolder sit talent med en let, næsten barnlig streg og bidrager med et festligt omslag.
Både Cato Thau Jensen og Kim Fupz Aakeson har skildret en barndom i 1970'erne, i serien Min historie, så vidunderligt, at den når ind under huden på alle berørte generationer.
Børn elsker historier om dengang mor/far var barn. Visse dele af Iben Krogsdals meriter er dog bedst egnede til en sluttet kreds.