Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Banke, banke på - hvem skal med i EU?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. aug. 2014

Fagbog for unge fra 13 år og opefter om EU. Bogen kan læses af interesse eller anvendes i grundskolens ældste klasser i forbindelse med forskellige opgaver, tværfaglige projekter eller til undervisning i fagene samfundsfag, historie og geografi. På forlagets hjemmeside findes der elevaktiviteter og lærervejledning hertil.

Bogen fortæller om EU historisk og samfundsmæssigt og giver den unge læser de nødvendige fakta til at kunne forholde sig til EU og danne nuancerede holdninger for og imod. Bogen er skrevet henvendt til unge læsere og med fokus på unge. Udover de faktuelle ting om EU møder læseren også unge mennesker i andre EU-lande og hører om deres holdninger til EU. Bogen giver en meget nuanceret og detaljeret beskrivelse af EU, som kvalificerer den unge læser til at danne holdninger til EU baseret på fakta og viden fremfor følelser og politisk spin.

Der udgives løbende nye udgivelser om EU for unge læsere. Men emnet er i konstant forandring og udvikling, hvorved bøgerne næsten er forældede allerede ved udgivelsen. Nye udgivelser er derfor altid meget velkomne til udskiftning og opdatering af samlingen.

God fagbog for grundskolens ældste elever om EU. Bogen er velegnet til både undervisningsbrug og i forbindelse med opgaver og projekter om EU.