Bøger / skønlitteratur / noveller

Bavian : noveller


Beskrivelse


Noveller om hverdagsmennesker og hverdagssituationer, som langsomt åbner sig og viser sig at være ikke så helt hverdagsagtige endda.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2006

af

af

Trine Marie Ulleriks

d. 26. apr. 2006

Bavian er Naja Marie Aidts tredje novellesamling, og nye læsere kan sagtens begynde her! Det er en samling på 15 noveller i forskellige længder, men alle med hverdagslivet som omdrejningspunkt for handlingerne. Det er dog ofte det grumme hverdagsliv, bagsiden, vi præsenteres for trods de ofte lyse og lette titler. Der er mange indestængte følelser, mange mennesker der har svært ved at forstå både sig selv og de andre. De fleste formår ikke at kommunikere ordentlig med andre mennesker, og intet er tilsyneladende som det ser ud til at være; eller som menneskene forsøger at få det til at se som om, det er. Der er masser af børnefamilier, yngre voksne, singler og par som forsøger at komme overens med livet, og forfatteren får på novellens få sider ledt os gennem hele følelsesregistret. "Vi havde for længst mistet orienteringen" fortæller den første novelles hovedperson, og det er et udsagn de fleste personer i samlingen kan nikke genkendende til. Naturligvis er alle novellerne sprogligt stærke, og størsteparten er også fuldt ud tilgængelige for alle læsere, selvom samlingen også indeholder de mere undersøgende. Desværre er omslaget efter min mening for kedeligt til at hjælpe samlingen på vej, men forfatternavnet gør det nok også et stykke ad vejen.


litteratursiden.dk

d. 6. juni 2006

af

af

Lone Krøgh

d. 6. juni 2006

Noveller om hverdagsagtige episoder, der under overfladen måske slet ikke er så små og ubetydelige endda. I sin tredje novellesamling er Naja Maria Aidt som sædvanligt velskrivende og præcis. Hun kan ...