Bøger / skønlitteratur til børn / noveller


Beskrivelse


Noveller om hverdagen skrevet af unge i alderen 14-18 år fra Midt- og Vestsjælland.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2014

af

af

Christine Christensen

d. 14. maj 2014

Denne samling af tekster fra 8 forfatterskoler i Midt- og Vestsjælland henvender sig til andre skrivende og fortællende unge. Teksterne kan også bruges i danskundervisningen ifm. et emne om skrivning og litteratur, hvor de vil give voksne og børn en fornemmelse af, hvad der rører sig blandt teenagere lige nu.

Forfatterskolerne for unge startede i januar 2013 og afsluttes med denne udgivelse efter tre semestres undervisning. De unge forfattere, der er mellem 14 og 18 år, er blevet undervist af professionelle forfattere, og giver her deres bud på noveller og poesi anno 2014. Der har ikke været et fælles oplæg, hver forfatterskole har haft sin egen lærer, og derfor er bogens tekster meget forskellige. Det er imponerende, hvad de unge har fået ud af sproget. Både skriftligt og indholdsmæssigt er det et øjebliksbillede af de unges hverdag, med tunge emner som anoreksi, vold og utroskab, men også venskab og håb. Kvaliteten er svingende, men nogle tekster er meget velskrevne og vil inspirere andre unge, med en skjult forfatterdrøm.

Hvert år udgives der forskellige samlinger skrevet af børn og unge. Denne minder om udgivelser fra forfatterskolen i Brønderslev og om Syndefaldet en novellesamling fra "Vild med Ord Festivalen" i Aarhus.

En fin antologi udgivet af unge forfatterspirer, der har arbejdet med deres tekster på Midt- og Vestsjællands forfatterskoler. Samlingen kan bruges af andre skriveinteresserede unge og til arbejdet med tekster og skrivning i udskoling og gymnasium.