Bøger / faglitteratur / billedværker

Beatles i København 4.6.64


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fotografisk billedværk om de to historiske Beatles-koncerter, der blev afholdt i KB-Hallen i København den 4. juni 1964.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 7. nov. 2014

Fængende flot fotobog for musikinteresserede og Beatles-fans om den magiske dato 4. juni 1964, da Beatles gav deres to eneste koncerter i Danmark.

Knud Ørsted er forfatteren og fotografen bag de mange fotos i sort-hvid. Ørsted var dengang musikjournalist og sammen med Jørgen de Mylius, der har skrevet bogens bagsidetekst, blandt de heldige få som overværede begge koncerter. Bogen følger kronologisk dagens gang i tekst og med mange ikke tidligere offentliggjorte fotos. Før, under og efter koncerten. På bagsiden er afbildet en billet fra dengang. Det kostede 50 kr. at sidde på 4. række nr. 50. i en udsolgt KB-hal.

Når tidsrejser engang bliver virkelighed er torsdag 4. juni k. 21.15 i KB-hallen en af de destinationer jeg vil overveje. Indtil da må jeg nøjes med denne flotte og unikke fotomontage fra dengang Beatlesmania kom til København. Bogen indeholder fx også en kopi af John Lennons håndskrevne sætliste til trommeslageren Jimmie Nicol, der var med i stedet for Ringo Starr, som var blevet syg. Første nummer er "I saw her standing there". Og resten er så rockhistorie!.

Fotobogens styrke er naturligvis de mange ikke tidligere offentliggjorte fotos af høj kvalitet. Mange andre fotobøger om Beatles er typisk genbrug i en verden støvsuget for originale fotos af Beatles.