Bøger / faglitteratur / erindringer

Bedrageri for begyndere : mit lynkursus i international diplomati


Beskrivelse


Michael Soussan (f. 1973) bliver i 1997 sat til at lede FNs Olie for Mad-program, der skal hjælpe den nødlidende befolkning i Irak. Soussan opdager at mange af pengene havner hos Hussein og hos FN diplomater. Efter at have talt for døve øren om svindelen, vælger han i 2004 at offentliggøre hvad han ved.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2015

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 4. sep. 2015

Knap nok tør bag ørerne bliver Michael Soussan i 1997 sat til at lede FNs Olie-for-Mad-program. Som ung idealist støder han dog på ting, der udfordrer hans moral. Til læsere af bøger om arbejdet i store internationale organisationer.

I denne bog giver Michal Soussan en insiderberetning om FNs Olie-for-Mad-program, der i kølvandet af golfkrigen skulle være med til at hjælpe den nødlidende befolkning i Irak. Da Soussan har arbejdet et stykke tid hos FN, finder han ud af at mange af de penge, der strømmer gennem programmet havner hos Sadam Hussein, og bliver brugt i en form for systematisk svindel, hvor nogle af pengene havner hos FN diplomater og deres venner. Efter at have talt for døve øren om svindelen i FN-systemet, vælger han i 2004 at offentliggøre hvad han ved. Bogen skal filmatiseres af Per Fly i slutningen af 2015.

Moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt. Michael Soussans beretning er bemærkelsesværdig, specielt når man ser på hvor mange penge der er svindlet for. Og at det kan lade sig gøre i en så prestigefyldt og tillidsfuld organisation som FN. Soussans skriver kækt og med et glimt i øjet, uden at det kammer over og bliver for sensationelt.æ.

Bogen minder om disse bøger, der også forsøger at afdække korruption og bedrageri i store internationale organisationer som FIFA, De olympiske lege og EU: Straffe!Den olympiske bombeKampen for Europa, Den olympiske bombe og Kampen for EuropaBogen minder om disse bøger, der også forsøger at afdække korruption og bedrageri i store internationale organisationer som FIFA, De olympiske lege og EU: Straffe!, og Kampen for EuropaBogen minder om disse bøger, der også forsøger at afdække korruption og bedrageri i store internationale organisationer som FIFA, De olympiske lege og EU: Straffe!, Den olympiske bombe og .