For offentlige ledere med ansvar for områder med megen borgerkontakt.
Borgernes opfattelse af og forventning til offentlig service har ændret sig. Der er derfor nye krav til kommunikation med borgerne og ikke mindst krav til de kompetencer, som de medarbejdere, der har den daglige kontakt, er i besiddelse af. Bogen er henvendt til lederen, der skal lede de pågældende medarbejdere. Den er opdelt i tre hovedafsnit. Først et afsnit om borgerforventninger og opfattelse af det offentlige som serviceudbyder. Det andet afsnit drejer sig om ledelsesprocessen. Forskellige former for kompetencer, faglighed kontra personlige og relationskompetencer, specialist kontra generalist, forskellige perspektiver på eget arbejdsområde, udefra og indad perspektivet i modsætning til egen faglighed og organisationstænkning, kunsten at sammensætte det rigtige team og andre forhold, der gælder alle former for ledelsesarbejde. Sidste afsnit kan betragtes som en værktøjskasse, indeholdende konkrete metoder til medarbejderudvikling. En lille fin grundbog for den leder, der står overfor at skulle nytænke et serviceområde med megen kommunikation med den moderne borger.
Kan sammenlignes med Den kommunikerende kommune, 2005 og Offentlig kommunikation i virkeligheden, 2009. I den aktuelle bog er der dog mere fokus på den direkte medarbejderadfærd.
Bog om kunsten at lede medarbejdere med stor berøringsflade med borgerne og om at nytænke kommunikationen i forhold til moderne borgeres serviceopfattelse.