Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Beduna og Hyggefis - Hyggefis farer vild


Beskrivelse


Bedunas bamse, Hyggefis, er glad for sin nye mobil. Han glemmer helt at lege med sine venner og bliver væk fra dem. Letlæsningsbog til drenge og piger fra 7-9 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2022

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 8. apr. 2022

Bedunas bamse, Hyggefis, er glad for sin nye mobil. Han glemmer helt at lege med sine venner og bliver væk fra dem. Letlæsningsbog til drenge og piger fra 7-9 år.

Tre bøger om pigen Beduna og hendes bamse Hyggefis. I "Hyggefis farer vild" er det Hyggefis' fødselsdag. Han får en telefon og glemmer alt andet. I skoven bliver Hyggefis så optaget af sin nye telefon, at han bliver væk fra vennerne. I "Hyggefis vil være sej" tager Beduna og Hyggefis ind til byen for at købe nyt tøj. Alle synes at Hyggefis ser sød ud, men han prøver alt muligt for at se sej ud. Beduna siger, at han skal være sig selv, men nogen gange er det sjovt at klæde sig ud som en anden. I "Hyggefis møder et uhyre" vågner Hyggefis fra et mareridt. Først prøver han at tegne uhyret for at få det ud af drømmen, men det hjælper ikke, så Beduna laver et plysdyr, der ligner uhyret. Og så drømmer Hyggefis søde drømme om uhyret. Alle tre bøger har lixtal 10 og lettal 17, og de kan læses uafhængig af hinanden. Der er tegninger på hvert opslag af forfatteren, som vi kender fra serien "Trolden Sune".

Virkelig søde historier til børn, der har et nært forhold til deres bamse. De kan spejle sig i Hyggefis, som havner i uheldige situationer, og efterfølgende er det oplagt at snakke det igennem. Tegningerne understøtter læsningen rigtig fint.

Der er bamser med i Trine og bamsen der gik i stykkerNiki Topgaard og vennerne - Niki og Kasper i skoven og Niki Topgaard og vennerne - Niki og Kasper i skovenDer er bamser med i Trine og bamsen der gik i stykker og .