Værket henvender sig primært til det publikum, der har fulgt kunstneren Per Kirkeby i den imponerende række af bogudgivelser - og til dem, der generelt er interesserede i nutidens kunst - og lyrik.
Værket rummer en variation af tekster fra ganske korte digte til længere stykker, de længste nærmer sig essayet. Temaerne er mange. Nogle tekster kredser om død, sygdom og afmagt, der er en del om afdøde venner. Mange andre handler om den kunstneriske skaben, hvor også andre kunstnere kan være emner, fx Paul Cézanne. Endelig er der en del tekster, som er erindringsglimt fra bl.a. barndom og ungdom. Nogle udsagn står kort og knapt, stærkt og sansede, nogle få linjer, nogle få ord. Andre slynger sig som længere kæder over flere sider, af og til med rim. Det er specielt for bogen, at mange af de poetiske tekster udstyres med kommentarer og fodnoter, der ganske prosaisk uddyber teksten med oplysninger om fx personer eller andre realoplysninger. Disse fodnoter og bemærkninger kan være længere end den tekst, de knytter sig til, og der drives et forunderligt og fascinerende spil mellem disse tekstgrupper, som gør bogen til en særegen læseoplevelse.
Kirkeby har om nogen været en skrivende billedkunstner, og værket kan anvendes som forgængere som Baglæns, 2002 og Den arktiske ørken, 2004.
En absolut markant Kirkeby-udgivelse, hvor kunst og digtning diskuteres, og hvor fx kunstnerens angst for egne billeder udmøntes i en tekst. Kirkeby-tekster på højt niveau.