Bøger / skønlitteratur / roman

Bergeners


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Rammefortælling om kærestesorg og længsel med start i New York og slutning i Berlin. Samtidig en historie om mennesker og livet i Bergen i nutidens Norge.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2014

af

af

Tina Schmidt

d. 14. maj 2014

Henvender sig til den intellektuelle læser med smag for en historie, der tager mange afstikkere (både i emne og genrer) fra rammefortællingen.

Den primære historie handler om fortælleren, hvis kæreste slår op med ham i New York i bogens begyndelse. Bogens midte handler om en kærestesorg, der aldrig forlader ham. Kærlighedshistorien sluttes på et hotel i Berlin, dog med en åben slutning. Størstedelen af bogen er dog bifortællingerne i novelle-, anekdote- og digtform om de forskellige mennesker, der bor i Bergen (deraf titlen). En del af afsnittene er tilegnet andre skandinaviske forfattere og er autobiografiske i stilen.

Selve formen; at skrive anekdoter om en hel by med skiftende fortællere og skrivegenrer minder helt tydeligt om James Joyces Dubliners eller Virginia Woolfs Mrs. Dalloway, samtidig er der meget autobiografisk namedropping, der mere minder om den almindelige tidsånd i Skandinavien, herunder Karl Ove Knausgård, som bogen selv refererer til.

Fortælling med intellektuelle ambitioner. For læsere med større smag for det anekdotiske, end for en egentlig fremadskridende fortælling.


litteratursiden.dk

d. 28. maj 2014

af

af

Beth Høst

d. 28. maj 2014

Essay, digte, sansninger og rejseoplevelser. Espedals lille sproglige patchworkpude giver stor læseglæde. Og så er sproget sine steder krystalklart. For nu at tage titlen først: Den er en hilsen til ...


Jyllands-posten

d. 8. juli 2014

af

af

Erik Svendsen

d. 8. juli 2014


Berlingske tidende

d. 17. maj 2014

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 17. maj 2014


Weekendavisen

d. 28. maj 2014

af

af

Marianne Krogh Andersen

d. 28. maj 2014


Kristeligt dagblad

d. 31. maj 2014

af

af

Liselotte Wiemer

d. 31. maj 2014


Standart

Årg. 28, nr. 4 (2014)

af

af

Kristin Vego

Årg. 28, nr. 4 (2014)