Bøger / faglitteratur / håndbøger

Beskæring af frugttræer : rigtigt, enkelt, udbytterigt


Beskrivelse


Om hvorfor det er vigtigt at beskære sine frugttræer, hvor på træet det skal gøres og hvornår. De omtalte eksempler er æble, pære, blomme, valnød, kirsebær og fersken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Knud Weile

2008

En lille bog om beskæring af frugttræer for haveejere, der går op i velformede træer og en optimal frugthøst i frugthaven.

Forfatteren er professionel frugtavler, og han gennemgår kort og godt de principper, der bruges ved beskæring, formning og foryngelse af en række frugtbærende træer. Der vejledes i både en lidt tung tekst og i et fint illustrationsmateriale i form af tydelige tegninger og farvefotografier. De valgte frugttræer hører bortset fra fersken og valnød til de almindeligst dyrkede i Danmark, mens de anbefalede sorter af frugttræer og den konsekvente brug af sårhelingsmidler afslører det tyske forlæg.

Emnet er godt behandlet i forvejen i den eksisterende havelitteratur i grundigere værker, der ofte medtager flere typer beskæringskrævende planter fra både frugt- og prydhaven. Bogen her udmærker sig først og fremmest ved sine korte forklaringer og forfatterens letforståelig gennemgang af beskæringsprincipperne.

En kort og overskuelig begyndervejledning i beskæring af frugttræer som æble, pære, kirsebær og blomme for den almindelige haveejer, der gerne vil have god bæring og flotte frugter på havens frugttræer.