Bøger / faglitteratur

Bevar os vel - inspiration til arbejdet med børns sprog og rettigheder


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med 25-årsdagen for Konventionen om Barnets Rettigheder.

Forfatteren fortæller om sine personlige erfaringer og oplevelser i forbindelse med undervisning, foredrag og skoleledelse i lyset af Konventionen om Barnets Rettigheder. Til inspiration for andre der ønsker at skolen og danskfaget skal have fokus på samspillet mellem børns sprog og rettigheder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2015

af

af

Hans-Christian Uth

d. 4. maj 2015

Forunderlig og tankevækkende lille udgivelse om børns rettigheder. Et emne, som synes velbeskrevet, men som til stadighed aktualiserer sig på nye måder. For lærere i grundskolen og for lærerstuderende.

Bogen er ikke en gennemgang af Børnekonventionen men ni nedslag i børnenes rettigheder i et sprogligt, fællesskabsorienteret perspektiv. Forfatteren forener viden om konventionen med indsigt i børnelitteratur, sproglig bevidsthed og skolekendskab til at formidle væsentlige inspirationer til undervisningsopgaven i grundskolen. Gennem alle bogens afsnit betones dualismen: den enkelte og fællesskabet, og temaet udfoldes i ét af kapitlerne.

Skriftet er på samme tid en ganske nøgtern vejledning i at arbejde med børns rettigheder og en engageret personlig beretning om den danske folkeskole, danskfaget og børnelitteraturen.

Der findes en del udgivelser om emnet fra Børnerådet, UNICEF og Red Barnet - herunder Børn har ret - til at kende deres rettighederGiv bøgerne din stemme - inspiration til oplæsningDyrk dansk derude fra 2012. Men ikke noget som sætter emnet i nye og sproglige perspektiver. Forfatteren har tidligere udgivet tilsvarende inspirationsskrifter: Giv bøgerne din stemme - inspiration til oplæsning og Dyrk dansk derudeDer findes en del udgivelser om emnet fra Børnerådet, UNICEF og Red Barnet - herunder Børn har ret - til at kende deres rettigheder fra 2012. Men ikke noget som sætter emnet i nye og sproglige perspektiver. Forfatteren har tidligere udgivet tilsvarende inspirationsskrifter: og Dyrk dansk derudeDer findes en del udgivelser om emnet fra Børnerådet, UNICEF og Red Barnet - herunder Børn har ret - til at kende deres rettigheder fra 2012. Men ikke noget som sætter emnet i nye og sproglige perspektiver. Forfatteren har tidligere udgivet tilsvarende inspirationsskrifter: Giv bøgerne din stemme - inspiration til oplæsning og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 14. juli 2015

af

af

Ole Haubo Christensen

d. 14. juli 2015