Forunderlig og tankevækkende lille udgivelse om børns rettigheder. Et emne, som synes velbeskrevet, men som til stadighed aktualiserer sig på nye måder. For lærere i grundskolen og for lærerstuderende.
Bogen er ikke en gennemgang af Børnekonventionen men ni nedslag i børnenes rettigheder i et sprogligt, fællesskabsorienteret perspektiv. Forfatteren forener viden om konventionen med indsigt i børnelitteratur, sproglig bevidsthed og skolekendskab til at formidle væsentlige inspirationer til undervisningsopgaven i grundskolen. Gennem alle bogens afsnit betones dualismen: den enkelte og fællesskabet, og temaet udfoldes i ét af kapitlerne.
Skriftet er på samme tid en ganske nøgtern vejledning i at arbejde med børns rettigheder og en engageret personlig beretning om den danske folkeskole, danskfaget og børnelitteraturen.
Der findes en del udgivelser om emnet fra Børnerådet, UNICEF og Red Barnet - herunder Børn har ret - til at kende deres rettighederGiv bøgerne din stemme - inspiration til oplæsningDyrk dansk derude fra 2012. Men ikke noget som sætter emnet i nye og sproglige perspektiver. Forfatteren har tidligere udgivet tilsvarende inspirationsskrifter: Giv bøgerne din stemme - inspiration til oplæsning og Dyrk dansk derudeDer findes en del udgivelser om emnet fra Børnerådet, UNICEF og Red Barnet - herunder Børn har ret - til at kende deres rettigheder fra 2012. Men ikke noget som sætter emnet i nye og sproglige perspektiver. Forfatteren har tidligere udgivet tilsvarende inspirationsskrifter: og Dyrk dansk derudeDer findes en del udgivelser om emnet fra Børnerådet, UNICEF og Red Barnet - herunder Børn har ret - til at kende deres rettigheder fra 2012. Men ikke noget som sætter emnet i nye og sproglige perspektiver. Forfatteren har tidligere udgivet tilsvarende inspirationsskrifter: Giv bøgerne din stemme - inspiration til oplæsning og .