Bøger / faglitteratur / hellige skrifter

Bibelens største fortællinger


Beskrivelse


Billedkunstner Maja Lisa Engelhardt har skabt 57 værker med udgangspunkt i Bibelens største og mest kendte fortællinger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2014

af

af

Merete Trap

d. 19. dec. 2014

Billedkunstner Maja Lisa Engelhardt har skabt 57 værker med udgangspunkt i Bibelens størst og mest kendte fortællinger. For kunstinteresserede, særligt med interesse i Bibelens fortællinger.

Maja Lisa Engelhardt har her sat billeder på de mest kendte af Bibelens fortællinger. Billederne tager udgangspunkt i de fire elementer - jord, ild, luft og vand. Bogens tekstudvalg stammer fra Bibelen - udvalgte fortællingerTidslighed, 1992. De udvalgte tekster er placeret i en rækkefølge, der følger Bibelens store historie. De abstrakte billeder er placeret på bogens venstresider, mens teksten er på højre. Farvevalget er jordfarver som rød, sort, gul og grøn. Maja Lisa Engelhardt er billedkunstner, har tidligere udsmykket flere danske kirker, og har senest udgivet Tidslighed, 2014Maja Lisa Engelhardt har her sat billeder på de mest kendte af Bibelens fortællinger. Billederne tager udgangspunkt i de fire elementer - jord, ild, luft og vand. Bogens tekstudvalg stammer fra Bibelen - udvalgte fortællinger, 1992. De udvalgte tekster er placeret i en rækkefølge, der følger Bibelens store historie. De abstrakte billeder er placeret på bogens venstresider, mens teksten er på højre. Farvevalget er jordfarver som rød, sort, gul og grøn. Maja Lisa Engelhardt er billedkunstner, har tidligere udsmykket flere danske kirker, og har senest udgivet , 2014.

Dette er en smuk og indbydende udgivelse i coffee table-format, som med sine abstrakte billeder giver en ny dimension til Bibelens historier. Teksten er læsbar, og illustrationerne skaber plads til, at læseren kan lade fantasien arbejde. Både bibelkyndige og kunstnerisk interesserede kan få glæde af bogen.

Mange store danske kunstnere, har i tidens løb illustreret Bibelen. Bl.a. Esben Hanefeldt Kristensen i Bibelen - udvalgte fortællinger. Herværende værk adskiller sig fra andre jeg kan finde, idet billederne er abstrakte.