Film / fiktion til børn / eventyr

Bien Maja


Beskrivelse


Bien Maja er en lille bi, som ikke er så vild med det almindelige biliv, hvor arbejde og honning ellers er vigtige ting i livet. Maja er nysgerrig og vil gerne være venner med insekter på engen, fx græshoppen Flip. Maja ser noget hun ikke skulle have set, og bortvises fra bikuben.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2016

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 26. aug. 2016

Animationsfilm om bien Maja der tager på eventyr, da hun bliver bortvist fra bikuben. For børn på 5-7 år.

Bien Maja er en lille bi, som ikke er så vild med det almindelige bi-liv, hvor arbejde og honning ellers er vigtige ting i livet. Maja er nysgerrig og vil gerne være venner med insekter på engen, fx græshoppen Flip. Maja ser noget hun ikke skulle have set. Bidronningens rådgiver, Buzzeline, bortviser hende fra bikuben. Buzzeline har stjålet det eneste dronningen kan spise, et helt års produktion af gelé royal, og giver hvepsene skylden. Buzzeline ophidser til krig mod hvepsene, men det vil Maja og venner forhindre. Filmens instruktør har været animator på flere af de mindre Disney-produktioner, som fx Peter Pan i Tilbage til Ønskeøen.

Det er en enkel fortalt historie om venskab og fællesskab fremfor krig. Filmens fortælling fungerer pænt. De danske stemmer formidler fint og humoristisk det lille univers.

Filmen er baseret på en tysk børnebogs klassiker fra 1912 af Waldemar Bonsels, og har været filmatiseret flere gange. Forfatteren kaster nogle historiske skygger, da han fx havde antisemitiske synspunkter og støttede nazismen i 1930'erne, men det findes der ikke spor af i denne film, hvor bred tolerance og venskabelig sødme går hånd i hånd. "Vær dig selv" er filmens motto. En anden animationsfilm om bier er; Bee movie - det store honningkomplot for børn på 6-8 år.


Berlingske tidende

d. 11. feb. 2016

af

af

Louise Kidde Sauntved

d. 11. feb. 2016


Jyllands-posten

d. 11. feb. 2016

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 11. feb. 2016


Politiken

d. 11. feb. 2016

af

af

Søren Vinterberg

d. 11. feb. 2016