Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Billedbøger : en grundbog


Beskrivelse


Om alle former for billedbøger, både billedfagbøger og skønlitterære billedbøger, om billedbøger med meget og lidt tekst. Om billedbøger for alle aldre, både pegebøger og bøger til de ældste børn og voksne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. nov. 2012

Billedbøger er meget mere end bare bøger med billeder i. Denne bog henvender sig til alle, som er i berøring med billedbøger via deres erhverv eller som bare har interesse i at vide mere om billedbøger. Både bibliotekarer og skolebibliotekarer er oplagte målgrupper for denne bog, ligesom lærere og lærerstuderende. Men bogen kan læses af alle med interesse i billedbogens mange facetter.

Bogen er en grundbog i billedbøger, som fortæller om de forskellige billedbogsgenrer sat ind i et analytisk og litteraturpædagogisk perspektiv. Via eksempler fra billedbøger og analyser heraf lukker forfatterne til denne bog op til en skattekiste af litterær viden om billedbøgernes univers, som giver lyst til faglig fordybelse i billedbøgernes verden. Bogen giver både sin læser en grundviden om billedbøger samt meget inspiration til inddragelse af billedbøger i undervisning. Bogen er bygget op over tre hovedkapitler, som sagtens kan læses hver for sig. Emnerne for de tre kapitler er: Aktuelle og historiske tendenser, Analytiske og litteraturpædagogiske tilgange samt Didaktisk vinklede læsninger.

Grundbøger i billedbøger er en sjældenhed. Det er derfor rart med en ny, grundig og aktuel bog om emnet, som også forholder sig til nyere billedbøger.

Spændende og inspirerende grundbog i billedbøgernes mange facetter og muligheder.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 17. dec. 2012

af

af

Heidi Friborg Christophersen

d. 17. dec. 2012


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 1 (2013)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 66, nr. 1 (2013)