Bøger / skønlitteratur / roman

Bisp


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Dramatisk fortælling fra Danmarks middelalder om Eskil Fjalar, som har været træl, men blev frigivet af Absalon og derefter blev korsfarer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2011

af

af

Kirsten Katholm

d. 28. mar. 2011

Roman om Danmarks middelalder for en bred gruppe af læsere af populære historiske romaner. De indledende kapitler om den historiske periode i Danmark er lidt indviklet, men derefter følger en spændende lettilgængelig handling i et lidt gammeldags sprogbrug.

Romanen følger Eskil Fjalar, som var træl, men blev frigivet af Absalon og derefter blev korsfarer. Da han kommer tilbage til Damark bliver han tjener, badesvend og krigskarl for Absalon, der nu er blevet ærkebiskop. Absalon forelsker sig og får, trods sin religiøse stilling, et barn med Esa Alfsdatter. Da der endnu engang bliver krig overlades barnet til Eskil, som opdrager drengen. Rammen om handlingen er året 1201, hvor Absalon er død, og Eskil nu inden sin egen død ønsker at fortælle dennes søn bisp Peder mere om sit liv. En beretning han begyndte på i den første roman. Bisp beskriver opgøret mellem asatroen og kristendommen og kirkens store magt i middelalderen. Troværdige miljø- og personbeskrivelser af kongsgårde, krigskarle, trælle, de rige mænd og deres kvinder.

Romanen er en selvstændig fortsættelse af romanen Bastard, som udkom i 2010. I Bisp følges den samme hovedperson Eskil Fjalar og hans liv sammen med Ærkebiskop Absalon, Kong Valdemar og andre kendte personer fra den danske middelalder.

Underholdende og dramatisk fortælling fra Danmarks middelalder der grundigt og oplysende skildrer livsvilkår for både rige, fattige og trælle under datidens mange kongekrige.


Kristeligt dagblad

d. 3. maj 2011

af

af

Claus Grymer

d. 3. maj 2011