Bøger / faglitteratur / håndbøger

Blærerøven vender tilbage (igen, igen)


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Guide til mandens gode påklædning og stil, men også hvordan man klarer morgentoiletten, stryger skjorten, binder en ordentlig slipseknude og åbner champagne samt om stærke modebrands, ægte mærkevarer, speedbåde, diamanter og pelse, som en mand kan komme ud for at skulle investere i!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 10. dec. 2012

Henvender sig til mænd i alle aldre, men jeg er sikker på at en del kvinder også med fornøjelse hitter læsebrillen i håndtasken.

Der er heldigvis ikke skruet ned for det fandenivoldske, drengerøvs-charmerende, og det indimellem velgørende ikke politiske korrekte, i den opdaterede version af Mads Christensens serie af "blærerøvs-bøger". Han har "copy-pasted" en del fra de to tidligere bøger, Den store blærerøv fra 1998 og Den store blærerøv vender tilbage fra 2007. Men der er også megen nyskreven tekst, og de 3 bøger er selvstændige værker. At der bestemt er brug for en opdateret mande-guide i den maskuline dyd "at blære sig", og at tidens tand bider endog i maskuline blærerøve, vidner fx denne lille historie om. Husker du som jeg begrebet "videokort", dvs. kort man engang lejede videoer med, så er du som MC og undertegnede en pænt voksen blærerøv. I dag er det ikke blæret at have 5 til 10 videokort i tegnebogen som MC skriver også i sin opdaterede bog. Én fejlagtig detalje han dog selv understreger i sit forord: "Tanken om at møde en mand med ti video-kort i tegnebogen får mig i dag ikke til at tænke "Blæret" - tiderne skifter". Og MC vil andet end blot at underholde. Han leverer velgørende provokerende og humoristiske indspark til en debat om maskulinitet, der ofte ellers er mere "blegrøvet" end "blærerøvet".

Kan sammenlignes med en lidt yngre blærerøv som Stil med Emil af Emil Thorup.

Velsmurt opdateret blærerøvs-attitude med læsere på de fleste biblioteker.