Film / nonfiktion / dokumentarfilm

Blekingegadebanden


Beskrivelse


I denne dokumentarfilm sættes billeder på et af de mest dramatiske og foruroligende kapitler i nyere dansk kriminalhistorie. For at skaffe penge til Palæstinensernes frihedskamp, planlagde og begik Blekingegadebanden både røverier og kidnapninger, indtil de til sidst blev afsløret.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2010

af

af

Ricki Elsgaard

d. 12. jan. 2010

Denne spændende dokumentarfilm henvender sig til alle med interesse for nyere dansk kriminalhistorie. Kan evt. bruges i opgavesammenhæng i de ældste folkeskoleklasser og gymnasiet. Fra 15 år.

I dokumentarfilmens form fortælles et af de mest spændende, dramatiske og foruroligende kapitler i nyere dansk kriminalhistorie. Filmens bærende element er Bo Weymann, der relativt åbenhjertigt fortæller om sine oplevelser som medlem af Blekingegadebanden. Det var ham, der i Peter Øvigs populære bøger blev omtalt som "stemmen". Indimellem krydsklippes til indslag fra bl.a. datidens tv-aviser, og mange af bandens aktioner dramatiseres på fremragende og autentisk vis. Historien om banden kendes efterhånden næsten af alle, men med denne, den dyreste danskproducerede dokumentarfilm nogensinde, får vi for første gang sat levende billeder på begivenhederne.

De danske biografgængere er ikke forvænte med dokumentarfilm af denne kaliber. Minder lidt i stil og tema om den nyere spillefilm Baader Meinhof, 2009.

Flot og velproduceret dokumentarfilm der kommer godt rundt om stoffet. Vi får præsenteret historien om banden lige fra de tidligste tider, hvor de var en del af Gotfred Appels gruppe KAK, og til de til sidst bliver anholdt alle sammen efter det ulyksalige kup mod Købmagergades postkontor. Der er tillige en god mængde relevant ekstramateriale på dvd'en, der bør stå på ethvert dansk folkebibliotek ved siden af Peter Øvig Knudsens bestseller.


Jyllands-posten

d. 20. mar. 2009

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 20. mar. 2009


Kristeligt dagblad

d. 20. mar. 2009

af

af

Palle Schantz Lauridsen

d. 20. mar. 2009


Filmmagasinet Ekko

Nr. 45 (2009)

af

af

Bo Tao Michaëlis

Nr. 45 (2009)


Børsen

d. 20. mar. 2009

af

af

Morten Dürr

d. 20. mar. 2009


Berlingske tidende

d. 19. mar. 2009

af

af

Ann Lind Andersen

d. 19. mar. 2009