Bøger / faglitteratur / opskrifter

Blodsukker : inspirerende opskrifter : til alle der gerne vil leve sundt og spise lækkert - med eller uden diabetes


Beskrivelse


Opskrifter på tv-kokken Michael Moores yndlingsretter, hans personlige råd til et stabilt blodsukker samt tips til hvordan man balancerer ingredienserne, så man kan opretholde en sund livsstil og holde blodsukkeret under kontrol. Uden at gå på kompromis med smagen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2013

af

af

Christine Christensen

d. 5. nov. 2013

Flot og inspirerende kogebog til madelskere både med og uden diabetes.

Når man lever med diabetes, handler det om at holde blodsukkeret under kontrol, men sund mad skal også være lavet af gode råvarer og have masser af smag. Det er udgangspunktet for denne bog skrevet af tv-kok og restauratør Michael Moore, der har skrevet bogen efter et hjerteanfald. Bogen er en samling af Moores egne yndlingsretter, og indledes med hans personlige råd til hvordan man spiser sig til stabilt blodsukker og hvordan ingredienserne afbalanceres, så opskrifterne både er indbydende og sunde. Fødevarerne er opdelt i tre kategorier; ild, vand og kul, alt efter hvor meget de påvirker forbrænding og blodsukkerniveau. Bogen indeholder opskrifter på alt fra brunch, supper og pastaretter til desserter, saucer og snacks i et gennemført indbydende layout med mange smukke fotografier af råvarer og de færdige retter. Alle opskrifter er lette at gå til og indeholder fødevarer, der kan erhverves i ethvert stort supermarked.

Diabetesforeningen har udgivet en lang række kogebøger, men denne bog er mere i stil med de mange LCHF-kogebøger, der er kommet de senere år. Kostvejlederens favoritter - nemt & lækkert har også fokus på et stabilt blodsukker, men indeholder fortrinsvis opskrifter på salater. Stabilt blodsukker af Siff Holst har et mere omfattende teoretisk afsnit.

En lækker coffee table book, der tager udgangspunkt i forfatterens egen sygdomshistorie med ukontrolleret diabetes og et hjerteanfald.Informationer og udgaver