Bøger / skønlitteratur / roman

Blues fra bliktagene


Beskrivelse


Krimi. Orkanen Katrina efterlader New Orleans i et sandt kaos, hvor der hverken er lov eller orden, og hvor alle slags kriminelle hærger. Midt i dette mareridt skal Dave Robicheaux finde to voldtægtsforbrydere, som kan være langt farligere end de slyngler, der plyndrer byen.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 18. dec. 2008

Burke har en trofast læseskare. At plottet er under "Hurricane Katrinas" hærgen i New Orleans vil sikkert også trække læsere.

Vellykket spændingsbog. Burke formår at kombinere aktuel revsende samfundskritik med et altid spændende og velfungerende plot. Han tilsætter sin specielle, charmerende, drævende, atmosfære fra sydstaterne, og runder alt af med suveræn skrivestil og sprogbrug. Og denne nye roman skuffer bestemt heller ikke. Midt under Katrinas hærgen, i et samfund i undtagelsestilstand, hvor den politiske styring og vilje til at finde løsninger synes fraværende, grænsende til afmagt og bevidst ligegyldighed, får kriminalbetjent Dave Robicheaux, velkendt fra Burkes andre romaner, den utaknemmelige opgave at skulle rydde op. I en verden i strukturel og moralsk opløsning, med plyndring og ødelæggelse en masse, jager han voldtægtsforbrydere, der også har mafiaens bevågenhed og leder i det moralske morads efter en selvtægtsmand. Har man prøvet at forestille sig New Orleans efter Katrina, så sætter Burke dygtigt og visuelt skabende billeder på de tanker, man har gjort sig. Det er simpelthen en spændingsbog udover det sædvanlige.

Burke har skabt sin helt egen niche af intelligente spændingsbøger inspireret af livet i sydstaterne, hvor han suverænt hersker til læsernes store fornøjelse.

Underholdende spændingsbog, mættet af samfundskritik, og næret af et atmosfæreskabende sprogbrug man blot kan nyde.


litteratursiden.dk

d. 26. jan. 2009

af

af

Tonny Hornbæk

d. 26. jan. 2009

Veldrejet politisk krimi fra James Lee Burke’s hånd. "Blues fra bliktagene" begynder hvor Burke’s sidste krimi "Pegasus i frit fald" slap. Orkanen Katrina har efterladt staten Louisiana - og i særlig...


Jyllands-posten

d. 3. jan. 2009

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 3. jan. 2009


Berlingske tidende

d. 9. jan. 2009

af

af

Kristian Lindberg

d. 9. jan. 2009


Weekendavisen

d. 6. mar. 2009

af

af

Joakim Jakobsen

d. 6. mar. 2009


Politiken

d. 3. jan. 2009

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 3. jan. 2009


Børsen

d. 5. jan. 2009

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 5. jan. 2009