Bøger / skønlitteratur / roman

Bølgernes skum


Beskrivelse


En forfatter er gået i stå i skriveprocessen, da hendes mand ligger for døden. Men romanens tre kvindeskæbner vil ikke slippe taget i hende og romanen tager form samtidig med at forfatterens egen virkelighed udfoldes.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2012

af

af

Stine Grabas

d. 30. aug. 2012

Læsere af gode litterære bøger vil føle sig godt til rette i Svendsens selskab. Den lidt fragmenterede stil kan dog nok få nogle til at give op på halvvejen. Forsiden er desværre holdt i en grålig nuance med en tegnet blå bølge. Til gengæld kompenserer bagsidens tekst det triste omslag.

Hanne Marie Svendsen har et stort forfatterskab bag sig, bl.a. Unn fra Stjernestene og Nilaus under isen. Erfaringen kommer til udtryk i denne velskrevne og skønne roman om forfatteren, der ikke kan skrive sin roman færdig fordi manden ligger for døden på hospitalet. Men karaktererne fra romanen, som er den moderne Tornerose, Snehvide og Askepot, vil ikke slippe deres tag i forfatteren. Bogen er fyldt med kendte citater og sammen med de gode menneskeskildringer dannes et billede af livets besværligheder på godt og ondt. Man skal lige vænne sig til historiens to spor, men ellers er det en smuk fortælling.

Svendsen er tidligere blevet sammenlignet med Ib Michael og García Márqúez.

Litterær velskrevet bog i to spor, i realia om en forfatters oplevelser med ægtemandens indlæggelse og sideløbende om skriveprocessen og romanens 3 kvinder. Lidt kedelig forside men samlet set en god læseoplevelse.


litteratursiden.dk

d. 1. okt. 2012

af

af

Arne Larsen

d. 1. okt. 2012

Mayaernes kalender slutter d. 21. december 2012, og mange tror, at dette betyder jordens undergang. Denne teori danner baggrund for en vildt spændende dommedagsthriller. Hjerneforskeren Gabriel Stanto...


litteratursiden.dk

d. 15. okt. 2012

af

af

Kamilla Krogh Uttrup

d. 15. okt. 2012

En underfundig fortælling om en forfatters livskrise og sammenbrud - og om et romanunivers, der vækkes til live og blander sig med jeg-fortællerens tanker. Forvirret på et højere plan? Fortvivl ikke!B...


Jyllands-posten

d. 4. sep. 2012

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 4. sep. 2012


Berlingske tidende

d. 22. sep. 2012

af

af

Lilleør h Kathrine

d. 22. sep. 2012


Information

d. 7. sep. 2012

af

af

Kamilla Löfström

d. 7. sep. 2012


Kristeligt dagblad

d. 4. sep. 2012

af

af

Liselotte Wiemer

d. 4. sep. 2012