Bøger / skønlitteratur til børn / småbørnsbog


Beskrivelse


Bølle er en klog hund. Men da den var hvalp, elskede den at bide i ting. En dag bed og rev den i borddugen, så alle kopper og kager røg ned på gulvet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juni 2015

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 16. juni 2015

Fem små bøger om Søren, Mette og lille Jep. To af bøgerne handler om Nip og Nap og hunden Bølle. Til læsetræning fra 1. klasse.

Bøgerne bliver leveret i en lille papkassette. Teksterne er lydrette, og der er anvendt delestreg ved længere ord. Søren, Mette og lille Jep bliver præsenteret. De elsker at lege i hulen og i båden, hvor de leger, at de ror. De leger med venner, og lille Jep er med mor i byen. Efter jul kælker børnene, og de laver en snemand, Én af bøgerne handler om, hvad Jep kan lide. Han tegner, han læser for mor, og han har en kat. Bølle er en klog hund, men den laver også ballade. Nip og Nap er to gæs, der bliver væk.

Omslagene er hardback i hver sin klare farve, og de virker indbydende. Alle tegninger er spinkle naive sort/ hvide fx af Jep med bølget beatleshår. Alle forældre og bedsteforældre vil også nikke genkendende til bøgerne om Søren og Mette og lille Jep. De er læsebearbejdede, og der er udelukkende anvendt lydrette og og lydnære ord. Lix 7-10/ Let-tal 12-16. Der er anvendt delestreg.

Fornylig kom tre andre bøger i serien "Søren og Mette. Den første læsning". Der er mange andre lydrette og letlæselige bøger med et sjovere indhold.