Bøger / faglitteratur

Børn med organiseringsvanskeligheder


Beskrivelse


Til forældre med børn, der har organiseringsvanskeligheder. Med enkle og konkrete råd om hvordan man kan hjælpe barnet med at skabe overblik og få struktur i hverdagen - med fokus på skolearbejdet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2010

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 4. maj 2010

Bogen er rettet mod forældre til skolebørn med organiseringsvanskeligheder. Lærere og pædagoger kan også læse med.

Martin Kutscher er professor ved New York Medical College med egen praksis. Han har skrevet ADHD - et liv uden bremser, 2009 og Børn med blandingsdiagnoser ADHD, indlæringsvanskeligheder, Tourettes og syndrom, bipolar lidelse med mere, 2008. Den anden forfatter, Marcella Moran, er psykoterapeut og har også arbejdet i New York. Menneskets evne til at organisere, udvikler sig ifølge bogen langsomt og er først færdigudviklet efter 20-30 år. Men samfundet og specielt skolen ødelægger denne udvikling ved at stille så store krav, at organiseringsevnen tager skade. Dette er grundlaget for bogen. Den er delt i to: En afdækning af hvad og hvorfor problemet opstår og dernæst meget konkrete anvisninger på, hvordan det kan rettes op. Mens den første del er teoretisk, er den anden del meget praktisk. Sprogligt letforståelig for målgruppen. Bogen er den fjerde i serien En praktisk guide.

Bogen beskriver et overset fænomen i folkeskolen. Det nærmest sammenlignelige er bøger for forældre med børn med diagnosen DAMP (ADHD) og autisme.

Praktisk forældrehåndbog med mange råd og handlemuligheder til at støtte deres børn og unge med disse særlige vanskeligheder.


Danske kommuner

Årg. 41, nr. 21 (2010)

af

af

Arne Sloth Kristoffersen

Årg. 41, nr. 21 (2010)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 47, nr. 5 (2010)

af

af

Birgit Marott

Årg. 47, nr. 5 (2010)