Bøger / faglitteratur

Børn og klogskab : indsamling af viden og - klog på 100 måder : bogen om viden - og børns tegn på viden


Beskrivelse


Om hvordan børn kan tilegne sig viden gennem leg, oplevelser, musik, natur, kropslig udfoldelse, ord, tal, billeder mm. En blanding af teori, filosofi og ideér til leg, samtale og samvær med børn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2008

Denne udgivelse om klogskab henvender sig til alle som omgås børn. Det være sig både lærere, pædagoger og andre professionelle samt forældre og bedsteforældre. Bogen kan læses for læserens egen klogskabs skyld eller anvendes sammen med børn som en samtale- og aktivitetsbog, der gør både børn og voksne klogere.

Bogen fortæller om, hvordan børn kan få viden og indeholder 100 klogheder fordelt på de 10 vidensområder: billed-, fornemme-, jeg-, krops-, livs-, musik-, natur-, ord-, os- og tal-klog. Det er en blanding af teori, filosofi og idéer til leg, samtale og samvær med børn fra 2 år og opefter. Steenhold er cand.phil. og fremtidsforsker. Han har skrevet mange bøger om leg, eksempelvis Legen i tiden - og i fremtiden, 2006.

Sammen med denne udgivelse kommer også tre andre udgivelser om leg og klogskab, nemlig Legetøj og klogheder, Læreplaner og klogheder samt Legen og intelligenserne - i SFOèn.

Inspirerende udgivelse med mange ideer til samtale, samvær og leg med børn fra 2 år og opefter.