Bøger / faglitteratur / vejledninger

Børn & sociale medier


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En gennemgang af de mest populære sociale medier set ud fra hvordan børn bruger dem. Gode råd til forældre om bl.a mobning, brug af billeder og kontakt med fremmede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2016

af

af

Camilla Bøcher Roesen

d. 6. sep. 2016

Guide til børns brug af sociale medier, for forældre og voksne der arbejder med børn.

Bogen gennemgår de mest populære sociale medier og fortæller om børns brug af dem. Den behandler derudover relevante emner, i forhold til børn og sociale medier, som mobning og deling af billeder herunder nøgenbilleder. De informative kapitler er blandet med gode råd til forældre. Dels til hvordan de skal tackle de forskellige udfordringer ved at have børn på sociale medier, men også råd til hvordan forældre kan snakke med deres børn, om det at være på sociale medier, på en konstruktiv og positiv måde. Bogen er baseret på forfatterens egen erfaring som mor, samt interviews med 100 anonyme unge.

Bogen er velskrevet i et fint og enkelt sprog, uden at tale ned til forældrene. Den har en god opdeling af de forskellige emner og en fin og relevant gennemgang af de mest populære medier. Dens fokus er ikke at forbyde sociale medier, men at møde de unge der hvor de er. Det er en yderst aktuel bog, især i kraft af afsnittet om deling af billeder og i særdeleshed nøgenbilleder.

Der findes ikke nogen nyere og opdaterede guides henvendt til forældre, i fysisk format. Medierådet for børn og unges pjece "Der er så meget forældre ikke forstår" er en noget kortere og online baseret guide.