Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Børnenes lege


Beskrivelse


Mere end 100 gamle og nyere lege inddelt efter pladsbehov, rekvisitter og forberedelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Inger Søndergaard

2008

Herlig anvendelig opslagsbog med børnelege til legebørn i alle aldre, men med hovedvægten på børn i alderen 3-10 år. Bogen vil være herlig at have ved hånden til familiefester, fødselsdage eller i ferier, hvor børn er samlet. Bogen vil også kunne finde sin berettigelse i institutioner, da den med sine fine illustrationer og letforståelige tekst også kan bruges til oplæsning.

Dejlig bog, der indeholder en fin blanding af gamle og nye lege, med den fællesnævner, at der arbejdes med krop og ord. Der er tale om enkle aktiviteter i hverdagsomgivelser, hvor alle kan være med og samtidig let forstå sin rolle. Mere end 100 lege er repræsenteret. Der indledes med babylege, mens de andre lege er opdelt efter pladsbehov, rekvisitter og forberedelse. Af ydre er bogen smuk. Hver leg er illustreret med charmerende tegninger. De er udtryksfulde og lidt skæve i en naturalistisk streg og understøtter fint teksten. Forfatteren kendes ikke fra andre bøger på dansk.

I modsætning til andre legebøger fx Politikens store legebog, 2006 er bogen ikke opdelt i udendørs og indendørs lege. Til gengæld lægger den større vægt på aktivitetslege, sanglege, ordlege, koncentrationslege og bevægelseslege, og den opfordrer til, at der kan leges overalt.

Med dens herlige indpakning og glade børneappel finder bogen her sin ekstraordinære styrke ved, at den særligt appelerer til børn og voksne om at lege sammen.Informationer og udgaver