Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Bogen om dyr


Beskrivelse


I "Bogen om dyr" er der mange dyr, man kan lære at kende, lige fra leguaner til tukaner. Smuk pegebog om alverdens dyr for børn fra ca. 1-2 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2023

af

af

Irene Gitz Christensen

d. 6. jan. 2023

I "Bogen om dyr" er der mange dyr, man kan lære at kende, lige fra leguaner til tukaner. Smuk pegebog om alverdens dyr for børn fra ca. 1-2 år.

I disse bøger kommer de mindste læsere med rundt i alle afkroge af, hvad man kan tælle og hvilke dyr, man kan møde. I "Bogen om tal" kan man tælle de ting, som man kan tænke over, ting man kan gøre, kropsdele og meget mere. I "Bogen om dyr" er der eksotiske dyr at pege på og tale om, fx orangutang, tunfisk og yakokse. Bøgerne er, ifølge bagsideteksten, inspireret af billedbogen Her er vi af samme forfatter. Bøgerne er 19 x 20 cm med stive papsider og gennemillustrerede.

Oliver Jeffers er igen enestående god og højner standarden for pegebøger, når han i "Bogen om tal" lægger et poetisk/filosofisk lag ovenpå den "almindelige" tælle- og pegebog. Den adskiller sig fra andre tællebøger og lægger fint op til samtale med de kreative forslag til, hvad man kan tælle. "Bogen om dyr" minder om andre pegebøger om dyr, og med sine klare farver og sjove valg af dyr er den yderst charmerende og lige i øjenhøjde med de 1-3-årige.

DyrTæl med Mimbo JimboDen dag farverne fik nok (Kan du finde?) og Tæl med Mimbo Jimbo er andre sjove varianter af dyre- og tællepegebøger. Når barnet når til farvelæring er Den dag farverne fik nok sød og sjov - og illustreret af Oliver JeffersDyr (Kan du finde?) og er andre sjove varianter af dyre- og tællepegebøger. Når barnet når til farvelæring er Den dag farverne fik nok sød og sjov - og illustreret af Oliver JeffersDyr (Kan du finde?) og Tæl med Mimbo Jimbo er andre sjove varianter af dyre- og tællepegebøger. Når barnet når til farvelæring er sød og sjov - og illustreret af Oliver Jeffers.