Bøger / faglitteratur / opskrifter

Bogen om eddike og olie : sund, sart, syrlig : lav dine egne eddiker og olier


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2018

af

af

Lars Ovesen

d. 25. sep. 2018

Intet måltid uden olie og ingen syrlighed uden eddike. Læs om disse to produkter og bliv inspireret af de mange opskrifter hvor netop olie og/eller eddike indgår. For dem der gerne tryller i køkkenet.

Bogen indledes med et kort forord og en indledning hvorefter der fortælles lidt om oliens historie. Efterfølgende fortælles der om madoliens biokemi samt de forskellige olietyper, og herefter kommer der et kapitel om aromatisering af olie, og så bliver det eddikens tur. Her startes der ligeledes med lidt historie, hvorefter eddikens biokemi beskrives. Så tages balsamicoeddike under behandling og næste kapitel handler om hjemmefremstilling af eddike. Som afslutning på eddike-delen følger et kapitel om fremstilling af kryddereddike. Opskrifterne startes med forretter, drinks og småretter hvorefter hovedretter er på menuen, og så kommer dressing samt desserter. Bogen afsluttes med en litteraturliste, en præsentation af forfatterne samt et register. Teksten er løbende flankeret af fotos.

Teksten er velskrevet og letforståelig, og i opskrifterne samt vejledningerne er der ingen tvivl om fremgangsmåden. Bogen kan bestemt bruges i den daglige madlavning.

Jeg har ikke kunnet finde anden litteratur der favner olie og eddike i samme bog, se derfor EddikeEssentielle olier i mad og drikke for eddike og Essentielle olier i mad og drikke for olieJeg har ikke kunnet finde anden litteratur der favner olie og eddike i samme bog, se derfor Eddike for eddike og for olie.