Bøger / faglitteratur / kogebøger

Essentielle olier i mad og drikke : himmelsk smag og sundhed - i blot en dråbe


Beskrivelse


Om hvordan essentielle olier kan bruges i madlavning samt hvad disse kan gøre for vores helbred, både fysisk og psykisk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2018

af

af

Christine Christensen

d. 29. jan. 2018

Denne kogebog henvender sig til alle, der er nysgerrige efter at vide mere om, hvad æteriske olier kan gøre for vores helbred, både fysisk og psykisk, og hvordan de kan bruges til madlavning.

I modsætning til de aromastoffer, der bruges i fødevareindustrien er essentielle olier naturlige og mere nuancerede i deres smag og derfor velegnede som smagsgivere i drikke- og fødevarer. Bogens første del giver en introduktion til essentielle olier, deres baggrund, egenskaber og en præsentation af bogens 12 olier fx bergamotolie, kardemomme og kanelolie. Bogen giver svar på, hvad man skal være særligt opmærksom på, hvordan man håndterer olierne korrekt, og hvordan man vælger kvalitetsikre olier. Anden del indeholder en række opskrifter, hvor olierne i deres rene form indgår i retter, der medvirker til at hæve vores energiniveau og vibration. Olierne er udvalgt med tanke på deres helbredsmæssige fordele i forhold til livsstilssygdomme som stress, hovedpine og dårlig fordøjelse. Sandra Pugliese er autodidakt kok og kogebogsforfatter og har i flere år kreeret opskrifter til bl.a. Alt for Damerne og Femina.

En lækker og gennemarbejdet kogebog med et særligt fokus på de smagsgivende essentielle olier, der ved første øjekast virker lidt specielt, men som ved nærmere læsning virker indbydende og lettilgængeligt.

Der findes ingen andre kogebøger med æteriske olier, men Aromaterapi gennemgår oliernes helbredende virkning.