Bøger / faglitteratur

Bogen om hunden : udvikling, opdragelse, uddannelse og sprog


Beskrivelse


Om hundeopdragelse der bygger på hvalpens udviklingsfaser og foregår gennem leg med regler. Med gennemgang af udviklingsfaser, indlæringsprincipper og træningsmetoder samt en gennemgang af hundens sprog understøttet af illustrationer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2009

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 4. aug. 2009

Denne meget grundige hundebog vil appellere til den forholdsvis lille gruppe, der har en mere end almindelig interesse i at få en bred og grundig introduktion til det at være hundeejere.

Bogen falder i tre hoveddele. "Hvalpens udvælgelse og opdragelse", "Hvalpens og hundens opdragelse" og "Hundens sprog", og den giver samlet et godt billede af, hvad der er nødvendigt for at sikre sig, at ens hund er velfungerende og lydig i alle henseender. Forfatteren går grundigt til værks, men er også sproglig omstændig, så det kræver ildhu at hænge på hele vejen. Der er mange illustrationer, der støtter teksten fint, og litteraturliste og stikordsregister er gode og omfattende.

Der er mange bøger om emnet. Denne er grundigere end de fleste, men stiller også større krav til læseren. Den giver imidlertid en god og bred indføring i emnet, selvom flere delemner er bedre behandlet andre steder.

Omfattende introduktion til den hundeejer, der ønsker at komme ajour med alt, hvad der er kendt om hundes opdragelse og adfærd.


Weekendavisen

d. 21. aug. 2009

af

af

Leif Blædel

d. 21. aug. 2009