Bøger / faglitteratur / kataloger (beholdningsbibliografi)

Bombemål Shellhuset og katastrofen ved Den Franske Skole


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med 75-årsdagen for bombardementet af Shellhuset og Den Franske Skole.

Fortælling om triumfen d. 21. marts 1945, da Royal Air Force-fly tilintetgjorde Gestapos danske hovedkvarter i Shellhuset i København - og om tragedien samme dag, hvor Den Franske Skole og et helt boligkvarter på Frederiksberg blev bombet ved en fejl.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2020

af

af

Christian Hundebøl Høj

d. 9. mar. 2020

En gennemgang af luftangrebet på Gestapos hovedkvarter i Shellhuset i København d. 21. marts 1945 og angrebets frygtelige menneskelige omkostninger. For læsere med interesse for besættelsen.

Bogen, der udgives i 75-året for angrebet, beskriver RAF's luftangreb på Shellhuset. Den er inddelt i seks kapitler, og tre af dem behandler angrebet direkte. De øvrige kapitler handler om angrebets kontekst, både før angrebet, med etableringen af Gestapo i 1933 samt den tyske besættelse af Danmark i april 1940, og efter, med krigens afslutning i maj 1945 og RAF's mindebesøg i København. Hvert kapitel afsluttes med en række billeder, hvoraf nogle ikke har været udgivet før, samt billedtekst. Bogen er i stort format.

En flot udgivelse, der holder, hvad den lover. Ingen ny viden eller nyfortolkning, men videreformidling af kendt stof. Christian Aagaard skriver indlevende og detaljerigt om angrebet på Shellhuset, samt optakten og efterlivet, i et sprog, hvor de fleste kan være med. Samtidig er det en effektiv samling fotos, bogen bringer, og man føler, at man både får billedarkiv og fortælling i ét samlet bind.

Denne udgivelse bygger eksplicit på viden fra de tidligere Bomber over DanmarkDen Franske SkoleLuftangreb! og Den Franske Skole. I stilen er der også noget overlap med Luftangreb! om bombningen af Gestapos hovedkvarter ved Aarhus Universitet i oktober 1944Denne udgivelse bygger eksplicit på viden fra de tidligere Bomber over Danmark og . I stilen er der også noget overlap med Luftangreb! om bombningen af Gestapos hovedkvarter ved Aarhus Universitet i oktober 1944Denne udgivelse bygger eksplicit på viden fra de tidligere Bomber over Danmark og Den Franske Skole. I stilen er der også noget overlap med om bombningen af Gestapos hovedkvarter ved Aarhus Universitet i oktober 1944.


Berlingske tidende

d. 4. apr. 2020

af

af

Bent Blüdnikow

d. 4. apr. 2020


Jyllands-posten

d. 24. mar. 2020

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 24. mar. 2020