Bøger / skønlitteratur / roman

Boomerang


Beskrivelse


Antoine og Mélanie tager tilbage til deres barndoms ferieø, hvor de tilbragte mange somre med deres nu afdøde mor. Minderne vender tilbage, og Antoine indleder en jagt for at afdække omstændighederne omkring moderens død. Samtidig forsøger han at jonglere med ekskone, teenagebørn og kærligheden.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2011

af

af

Rikke Bruun

d. 20. sep. 2011

Hvis man holder af gribende og stilfærdige familieskildringer, vil man nyde denne roman. Bogen har en fraskilt far med teenagebørn som hovedperson, og hans daglige kamp mod et nyt liv er flot skildret.

Mélanie Rey fylder 40 år, og i den anledning inviterer hendes bror Antoine hende med på en weekend til deres barndoms feriested Noirmoutier, hvor de kom hver sommer sammen med deres mor, faster, farmor og farfar, indtil den skæbnesvangre dag, hvor deres mor dør. Det at komme tilbage til øen bringer minderne om deres mor tilbage, og på vej tilbage til Paris begynder Mélanie oprevet at fortælle Antoine om noget, hun er kommet i tanke om. I samme øjeblik mister hun herredømmet over bilen og kører galt. En uskadt Antoine indleder en søgen efter sandheden om moderen, mens Mélanie hårdt kvæstet kæmper sig tilbage til livet. Samtidig kæmper han med hverdagen alene, teenagebørn, kærlighed og familie. Tatiana de Rosnay debuterede på dansk med Sarahs nøgle, 2008.

Tematisk er der flere tråde til Bent Parbos Kinaskak, 2011. Begge romaner er fortællinger om en enlig fars kamp med hverdagen, og begge mænd leder efter en sandhed i fortiden. Nærværende bog er dog langt bedre i forhold til opbygning og fortælling.

Tatiana de Rosnay har med indlevelse og finfølelse skrevet en roman om en moderne mands kamp med at finde et fodfæste efter en skilsmisse, og om hvordan en familie lider under årelange fortielser.


litteratursiden.dk

d. 7. nov. 2011

af

af

Pernille Jørgensen

d. 7. nov. 2011

Antoine og Mélanie tager tilbage til deres barndoms ferieø, hvor de tilbragte mange somre med deres nu afdøde mor ... Og det bliver til en intens psykologisk roman om to søskendes søgen efter sandhede...


Berlingske tidende

d. 9. dec. 2011

af

af

Eva Pohl

d. 9. dec. 2011


Berlingske tidende

d. 2. dec. 2011

af

af

Eva Pohl

d. 2. dec. 2011


Jyllands-posten

d. 23. okt. 2011

af

af

Niels Ellevang

d. 23. okt. 2011


Kristeligt dagblad

d. 21. jan. 2012

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 21. jan. 2012