Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Borgens bog om små kæledyr


Beskrivelse


Praktiske råd og oplysninger om, hvordan man passer de små kæledyr lige fra anskaffelse og indretning af bur til avl, hygiejne og helbredelse af almindelige sygdomme.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 1997

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 4. aug. 1997

Gennemillustreret bog om små kæledyr, dvs. kaniner, marsvin, hamstere, ørkenrotter og mus og rotter, skrevet af en engelsk dyrlæge med speciale i vilde dyr i zoo og i naturen. Sprogligt og indholdsmæssigt en svær bog med en hel del fagudtryk og specielle oplysninger, der kræver en interesseret læser fra ca. 13 år. De allerfleste af de beskrevne dyr findes fyldestgørende behandlet i en række mere børnevenlige fagbøger med alle nødvendige oplysninger om anskaffelse, pasning og pleje. Denne bog har ud over de gængse oplysninger og praktiske råd afsnit om dyrenes udviklingshistorie og udbredelse og tamformens biologi samt et ret detaljeret afsnit om sygdomme. Den er opbygget i en række hovedafsnit, og herunder behandles de enkelte dyr. Der er ikke tale om én lang, flydende, sammenhængende tekst, men en række punktvise oplysninger, der gør bogen egnet som opslagsbog. Illustreret med instruktive tegninger og smukke farvefotos af dyrene.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 1997

af

af

Jette Beider (skole)

d. 4. aug. 1997

Bogen giver en masse informationer om, hvordan man skal passe og pleje kaniner, marsvin, hamstere, ørkenrotter, mus og rotter. I et afsnit om hvert dyr fortælles om dyrets historie og mere alment om syn, vægt, pels, tænder m.m. Derefter er der afsnit om køb af kæledyr, fodring, avl, pleje og sygdomme. Hvert emne beskrives først mere alment, hvorefter de specielle ting for hvert dyr forklares. I bogens slutning er der et stikordsregister, der sammen med indholdsfortegnelsen gør bogen til en god opslagsbog. Alle emner er suppleret med mange farvefotografier og gode illustrationer. Meget væsentlige informationer er fremhævet, og der er overskrifter ved alle underafsnit, så det er lettere at orientere sig i bogen. For de mange, der gerne vil læse om kæledyr, er denne bog et godt supplement til serien: Sådan passer du dit kæledyr (1993), der bl. a. også fortæller om kanin og marsvin. Bogen kan læses fra ca.12 år.