Bøger / faglitteratur / erindringer

Borgmester på stoffer


Beskrivelse


Tidligere borgmester i Fredericia Thomas Banke (f. 1981) fortæller om sin politiske karriere og om sin personlige deroute, der blandt andet involverede et stort misbrug af narkotika.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2017

af

af

Michael Linde Larsen

d. 4. maj 2017

Den virkelige historie om Fredericias unge borgmester Thomas Banke og hans stofmisbrug gennem fire år. Med sin blanding af politik og misbrug rammer bogen både de politisk interesserede læsere og læsere af "virkelighedens verden" bøger.

Stor var glæden hos Venstre, da 28-årige Thomas Banke i 2010 blev den første borgerlige borgmester i Fredericia i næsten 100 år. Men hvad der skulle have været starten på en stor politisk karriere endte med at blive en politisk og menneskelig nedtur. En tandoperation og en medfølgende smertebehandling fører ham ud i et misbrug. Sideløbende med borgmesterposten lever han et liv som narkoman. Historien er fortalt til journalist Henrik Qvortrup.

Bogen er skruet fint sammen med sin journalistiske fortællestil. Hovedvægten er lagt på Thomas Bankes periode som borgmester på stoffer og det politiske og menneskelige spil omkring ham. Afvænningen og kampen for at komme tilbage til en normal tilværelse fortælles i et mindre afsnit til sidst. Dermed bliver det en meget nøgtern, ærlig og "sådan skete det" historie, med en distance til det helt private i behandlingsperioden.

I Den sande sejr beskrives også et misbrug med store konsekvenser for en offentlig person, der sideløbende forsøger at opretholde en normal facade.


Danske kommuner

Årg. 48, nr. 16 (2017)

af

af

Mads Brandsen

Årg. 48, nr. 16 (2017)