Bøger / faglitteratur til børn

Bræk er en by i Albanien og andre skøre facts


Beskrivelse


Sjove og finurlige facts om lande, byer, sprog og folkeslag m.v.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2015

af

af

Stine Veisegaard

d. 15. apr. 2015

Vidste du en snegl har 25.000 tænder? At tungen er kroppens stærkeste muskel? Og at du aldrig skal pille næse efter at have hakket en chili? Vil du have flere vilde og skøre facts, er disse tre bøger lige noget for dig. Fra 11 år.

Bøgerne er fyldt med skøre fakta og råd, og der er flere små anekdoter om mærkelige hændelser. Undervejs er der vittighedstegninger og illustrationer i s/h. Forfatteren Mitchell Symons er engelsk journalist og har arbejdet på engelsk tv. Han har to gange vundet fagbogs-prisen i den britiske Orla-konkurrence, "Blue Peter Book Award".

Forsiden formidler fint indholdet, og teksten er let at læse. Layout virker lidt bladkioskagtigt, og formatet er a la Jumbo-bøgerne. Bøgerne er fyldt med fuldstændig ubrugelig viden. De er underholdende og de vil helt sikkert blive et hit. Egner sig til hyggelæsning på bagsædet af bilen på vej til ferie, eller når der bare er et ledigt øjeblik.

Forfatteren har tidligere udgivet andre bøger. Fx Hvorfor smager ørevoks så ulækkert?Derfor er det sundt at spise bussemænd og Derfor er det sundt at spise bussemænd. Disse adskiller sig ikke nævneværdigt fra de foregående, hverken i stil, type af indhold, layout eller opsætningForfatteren har tidligere udgivet andre bøger. Fx Hvorfor smager ørevoks så ulækkert? og . Disse adskiller sig ikke nævneværdigt fra de foregående, hverken i stil, type af indhold, layout eller opsætning.