Brahmadellerne er en farverig færøsk fortælling om slægterne Brahmadellerne og Tvibur, som følges gennem flere hundrede år.
Krønikens omdrejningspunkt er slægterne Brahmadellerne og Tvibur. Nils Tvibur (tvilling) er fascineret af islam og Tóvó er af Brahmadelslægten, som anses for at kunne lidt mere end de fleste med urter og trolddom. Tóvó arbejder fra han er dreng til ung mand, for lægen Napoleon Nolsøe, som også er en af romanens hovedpersoner. Både slægtsnavnene Tvibur og Brahmadellerne er øgenavne. Gennem disse slægter og de hændelser der fortælles om, udrulles et billede af de livsvilkår der er og var. Om kolonitid og forholdet til de nordiske nabolande, arbejdere og arbejdsgivere, kærlighed, dødsfald, voldtægt, sindssyge, slægtskaber, verdensreligionerne og overtro. Fakta og fiktion blandes, fx når en mæslingeepidemi hærger Færøerne. Der er ikke meget at stille op og folk dør som fluer. Her optræder en faktisk person som Panum, i fortællingen i bekæmpelsen af epidemien. De politiske og sociale vilkår beskrives, når der kæmpes for bedre vilkår for arbejderne. Og ære og værdighed, når venner hævnes. Fortællingen springer i tid og begivenheder doseres i passende lunser, indtil det hele billed er beskrevet.
For læsere af romaner med en social- og politisk stemme, med den særlige nordiske barskhed og magi som man også kan finde i fx William Heinesens, Halldor Laxness' og Einar Már Gudmundssons romaner.
Det er en farverig, nordatlantisk krønike.