Bøger / faglitteratur / erindringer

Brev til D. : historien om en kærlighed


Beskrivelse


André Gorz skriver til sin døende hustru Dorine om sin livslange, intense kærlighed og om sit forhold til liv, værk og hustru. I september 2007 begik Gorz og hustruen selvmord.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juni 2008

af

af

Torben Wendelboe

d. 25. juni 2008

Værket henvender sig til alle, der har interesse for André Gorz væsentlige indsats i moderne åndshistorie - men gennem sin universelle historie om kærlighedens betydning i livet sigter den langt videre.

"Du bliver to og firs år. Du er blevet seks centimeter mindre, du vejer kun fem og fyrre kilo, og du er stadig smuk, yndefuld og attråværdig. Vi har levet sammen i otte og halvtreds år, og jeg elsker dig højere end nogensinde. Jeg bærer på ny i mit bryst en fortærende tomhed, som kun varmen fra din krop imod min kan udfylde". Så hjerteskærende smukt begynder dette lille brev til den døende elskede hustru. Hun fyldte i hans liv, men ikke i hans litterære værk, i erindringsværket Le trâitre, 1958, lyver han endda om hende. Nu korrigerer han erindringerne ved at skrive om den livslange, intense kærlighed og om sit forhold til liv, værk - og hustru med en inderlig oprigtighed, respekt, beundring og taknemmelighed mod hende. Det er begavet, det er enkelt, det er betagende. Det blev en kærlighed livet ud: september 2007 begik Gorz og hustruen Dorine selvmord. De nødvendige noter.

Værket ligger som oplagt fortsættelse for læsere, der har fulgt Gorz i de danske udgivelser som Farvel til proletariatet, 1981, og Paradisets veje, men ved sit anslag har det bud til fx alle, der står for at skulle miste.

Et begavet tilbageblik på et liv og et værk, et selvopgør og en intens hyldest til en kvinde og til kærligheden. Et lille værk af stor fylde og med bud til mange.


Information

d. 14. aug. 2008

af

af

Thomas Thurah

d. 14. aug. 2008


Weekendavisen

d. 18. juli 2008

af

af

Lars Bonnevie

d. 18. juli 2008


Politiken

d. 21. juli 2008

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 21. juli 2008


Berlingske tidende

d. 26. juli 2008

af

af

Søren E. Jensen

d. 26. juli 2008Informationer og udgaver