Bøger / faglitteratur

Brev til en kristen nation


Beskrivelse


Forfatteren tilbageviser religiøs fundamentalisme og blind tro. I sin argumentation tilintetgør han de myter, der omgiver kristendommen samt advarer mod faren ved sammentænkningen af kristendom og politik som især i USA er udtalt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Hans Michelsen

2007

Denne bog henvender sig til mennesker inden for alle trosretninger, men den er formuleret som et brev til de kristne i USA. Harris plæderer stærkt for sin egen ateistiske opfattelse, og bogen er skrevet som en reaktion på hans forrige bog Troens fallit. Læseren vil evt. kunne benytte bogen til en personlig afvejning af sin egen tro.

Harris tager de klassiske diskussionspunkter som Bibelen, skabelsen osv. op og søger (efter eget udsagn) at gøre en ende på de intellektuelle og moralske prætentioner, som kendetegner kristendommen i dens mest kompromisløse udformninger. Den Stanford-uddannede Harris har beskæftiget sig med både øst- og vestlige religioner og kontemplative erkendelsestraditioner.

Bogen er en opfølgning på kommentarerne til Harris' Troens fallit, 2007.

Det er svært at være uenig med Harris i kritikken af religiøs fanatisme, men alligevel vil hans personlige opfattelse af religioner og deres indflydelse på verden af nogle blive opfattet som en provokation, andre vil lades fuldstændig uberørt af hans teorier. Af og til forekommer argumentationen kedelig og forudsigelig. Det er endvidere svært umiddelbart at tage kritikken af det religiøse liv i USA til sig, når forholdene i Danmark er anderledes.


Berlingske tidende

d. 2. aug. 2007

af

af

Mikael Jalving

d. 2. aug. 2007


Præsteforeningens blad

Årg. 97, nr. 30-31 (2007)

af

af

Jørgen Bo Christensen

Årg. 97, nr. 30-31 (2007)