Bogen henvender sig til personer, som interesserer sig for uddannelsespolitik og skole/uddannelse i det hele taget. Kan bruges af studerende, politikere og folk indenfor uddannelsessektoren.
Lars Olsen er født i 1955, uddannet cand.phil. i samfundsfag, har i over tyve år været journalist (bl. a. på Politiken og Ugebrevet A4) og arbejder i dag freelance som journalist, kommentator og foredragsholder. Han har tidligere udgivet flere debatbøger - bl. a. Det delte Danmark, 2005, og Den nye ulighed, 2010. Han præsenterer i denne bog inspirerende eksempler på, hvordan uddannelsesinstitutioner landet over har valgt en mere konkret og praktisk tilgang, og dermed bragt undervisningen tættere på virkeligheden. Han sætter samtidig eksemplerne i et bredere perspektiv og giver bud på nye undervisningsmetoder, som ville gøre uddannelserne mere praktisk orienterede. Bogen afsluttes med et spændende politisk efterord af de to uddannelsesordførere Christine Antorini (S) og Nanna Westerby (SF) samt et udførligt noteapparat.
Lars Olsen sætter i denne bog - i lighed med sine tidligere bøger - den sociale ulighed på dagsordenen.
Bogen er et spændende bud på, hvordan en større procentdel af de unge fremover kan få en uddannelse. Han ser gerne, at uddannelsesinstitutionerne fremover bliver mere virkelighedsnære og med en mere praktisk tilgang til undervisningen, og sætter fint fokus på skævhederne i uddannelsessystemet.