Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Breve til Satan


Beskrivelse


Tegneserie. Inden David Solomon - alias Soda - bliver politibetjent i New York, tjener han penge ved at skrive bloddryppende kriminalhistorier. En dag går det imidlertid op for ham, at hans scenarier svarer til makabre begivenheder i den virkelige verden.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Vera Jensen

d. 18. dec. 2018

I dette album beretter dobbeltmennesket David Solomon om, hvordan han blev politimand. Hans fortid har udviklet sig til et traume, der regelmæssigt dukker op i form af natlige mareridt. Førstda Solomon har gennemgået visse oplevelser, slipper han langt om længe af med sine mareridt. Historien er denne gang bedre opbygget, end den var det i det forrige album. Der er denne gang en solidrød tråd, som binder episoderne sammen. Vi præsenteres for et ret interessant galleri af lurvede eksistenser fra samfundets bund. Det er en kriminalhistorie i den hårdkogte genre. Personerne erlettere karikerede. Soda alias David Solomon er en resignerende type, der sjældent bringes ud af fatning. Den filmiske klipning er livligere i dette album, og der klippes behændigt mellem diversesynsvinkler, helbilleder og close-ups. Det skumle miljø og den deprimerende historie understreges af farvelægningen, som er domineret af brunlige og blå / grå nuancer. Her myrdes på livet løs, ogblodet flyder i en lindstrøm. Albummet er derfor ikke noget for småbørn. Det henvender sig til børnebibliotekets ældste lånere samt voksenlånere.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jens Garde (skole)

d. 18. dec. 2018

David Solomon bor i New York med sin mor i en slumlejlighed. Han er politimand, men da morderen ikke ville bryde sig om at vide det, er han officielt prædikant, men klæder om når han harforladt hjemmet. På vej på job fortæller han sin kollega om sit tilbagevendende morgenmareridt, og hvad der førte ham ind i politiet. Han flyttede hjemmefra og ind i et lusket pensionat beboet afsære, enlige eksistenser. En af dem, Thomas Williams, levede af at skrive tredierangs krimier på stribe. For at få tid til at arbejde på et mere seriøst comeback overtales David til at skrive debloddryppende krimier. Det giver penge, men også problemer. De modeller, han bruger i romanerne, dør nemlig på lignende måde kort efter i virkeligheden, og da det går op for ham, at det er Thomas,han har givet 'inspiration', jagter han ham. Det lykkes dog Thomas at skyde sig selv inden anholdelsen. Der er brugt mange spændende tegneserieeffekter. Hvor fortællingen bevæger sig i fortiden ogi mareridt, er billedernesamlet på sort baggrund. Kvikke billedskift, pudsige detaljer og en effektfuld, sjusket streg viser det nære slægtskab til Splint og Co. Såvel fortællingen som sprogetslunefulde humor er dog mere voksent. Til ungdomshylden.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2016

af

af

Steffen Kronborg

d. 8. juni 2016

Inden Soda bliver politibetjent i New York, tjener han penge ved at skrive bloddryppende kriminalhistorier. En dag går det imidlertid op for ham, at hans scenarier svarer til makabre begivenheder i den virkelige verden. For yndere af hårdkogte krimitegneserier.

I 1989 udkom dette bd. 2 i "Soda"-serien første gang på dansk, dengang i en anden oversættelse og med en anden tekstning end den nuværende. De følgende 11 albums i serien er planlagt til dansk udgivelse de kommende år. Fra og med bd. 3 skifter serien tegner, mens forfatteren fortsætter.

Tomes hårdkogte krimitegneserie fra New Yorks bagside har form af en klassisk noir-beretning, hvor øretæverne sidder løsere end bladene på et træ i en efterårsstorm, og hvor ligene hober sig op som skrald under en renovationsstrejke. Warnants dynamiske billedside i typisk fransk-belgisk stil formidler den actionmættede historie kongenialt med flittig brug af mediets udtryksmuligheder. De sorte sideindramninger i afsnittene med hovedpersonens tilbageblik understreger fint fortællingens noir-stemning.

En oplagt pendant til "Soda" er Waltherys tegneserie om den hårdkogte strømer Rubine, hvor bd. 9 Amerika netop er udgivet på dansk. På billedsiden er det interessant at bemærke, hvor meget Warnants tegnestil minder om den streg, Tomes faste partner Janry benytter sig af i sine Splint & Co.-albums.


Det fri Aktuelt

d. 15. sep. 1989

af

d. 15. sep. 1989


Information

d. 25. jan. 1990

af

af

Jørgen Aabenhus

d. 25. jan. 1990


Weekendavisen

d. 1. sep. 1989

af

af

Bo Bjørnvig

d. 1. sep. 1989


Politiken

d. 20. aug. 1989

af

af

Trine Sick

d. 20. aug. 1989