Film / fiktion / drama

Bridgend


Beskrivelse


Teenagepigen Sara og faderen Dave flytter til Bridgend i Wales. Det bliver en både fascinerende og skræmmende oplevelse. Det viser sig at sammenholdet blandt de lokale unge, driver dem i døden. Sara forelsker sig og kommer helt tæt på gruppens specielle omgangsformer.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2016

af

af

Charlotte Cathrine Pedersen

d. 4. feb. 2016

Teenagepigen Sara flytter med sin far Dave til Bridgend, hvor der foregår en epidemi af selvmord. Snart drages Sara ind i et farligt, uhyggeligt fællesskab. For alle med interesse for ulykkelige, uhyggelige dramaer.

Wales, omkring 2010. Sara flytter med sin far, der er politibetjent til Bridgend, hvor mange unge mennesker begår selvmord ved at hænge sig. Sara kommer i lag med de lokale unge, der bader, drikker, fester - og umiddelbart virker livsglade. Hun opdager en uhyggelig side af sammenholdet. En ung mand har hængt sig i skoven - og snart følger endnu én. Efter hvert selvmord skriver de unge til den afdøde på facebook. Tilsyneladende tror flere af de unge at de forenes efter døden. Sara er fascineret af sammenholdet og fyren Jamie. Jamie gengælder Saras følelser, men er bange for at træde ved siden af fællesskabet. Saras far redder hende med nød og næppe fra at følge i de tidligere selvmorderes fodspor. Spillefilmen er inspireret af virkelige hændelser i Bridgend, hvor 79 unge begik selvmord 2007-2012. Bridgend er Jeppe Røndes debut som spillefilmsinstruktør. Rønde har tidligere produceret dokumentarfilm.

Et uhyggeligt og velinstrueret drama om ungdommeligt sammenhold blandet med dødskult - en rystende cocktail.

Beslægtet med M. Night Shyamalans thrillere, særligt The happening om en selvmordsepidemi i New York.


Kristeligt dagblad

d. 25. juni 2015

af

af

Henrik Wivel

d. 25. juni 2015


Berlingske tidende

d. 25. juni 2015

af

af

Jacob Wendt Jensen

d. 25. juni 2015


Weekendavisen

d. 26. juni 2015

af

af

Bo Green Jensen

d. 26. juni 2015


Information

d. 26. juni 2015

af

af

Ralf Christensen

d. 26. juni 2015