Bøger / faglitteratur

Broderi på broderi : re-design & tekstilt genbrug


Beskrivelse


Inspirere til broderier med udgangspunkt i genbrug af gamle tekstiler såsom striksweatre, stramaj, jeans, nylonstrømper m.m. Med teknikker til både hånd- og maskinbroderi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2017

af

af

Rikke Bruun

d. 3. juli 2017

Med fokus på genbrug og re-design giver denne bog inspiration til, hvordan man med broderi fornyr og genskaber tasker og puder m.m. Et vist kendskab til broderiteknikker kræves.

Ved hjælp af hånd- og/eller maskinbroderi kan man give gamle broderier og/eller tekstiler nyt liv. Trends som genbrug, re-design, bæredygtighed og upcykling danner grundlaget for bogen. Ved fx at maskinbrodere en hjort på et gammelt korstingslandskab får det et helt nyt udtryk, eller når man maskinbroderer ovenpå iturevne nylonstrømper kan man få en taske med et helt unikt udseende. Med håndbroderinger kan man skabe nyt liv på fx blonder og sy dem om til tasker eller rumdelere. Bogen er tænkt som en kilde til inspiration, og der er derfor ikke udførlige anvisninger på de enkelte designs, ligesom der ikke er en egentlig indføring i de anvendte teknikker.

Bogen er en fin inspiration til, hvordan man kan bringe nyt liv til tekstiler vha. broderier, og der er ingen tvivl om, at bogen rammer lige ned i strømningen omkring vores ressourceforbrug og tanken om genbrug. Mulighederne er mange, og bogen lægger op til, at man selv bringer sin kreativitet i spil.

Maria Snare Johnssons Grafisk broderiVild med sting, 2017, indeholder også ideer til, hvordan man genbruger broderier. Vil man have større kendskab til teknikker, findes Vild med sting, 2016Maria Snare Johnssons Grafisk broderi, 2017, indeholder også ideer til, hvordan man genbruger broderier. Vil man have større kendskab til teknikker, findes , 2016.